Hlavní obsah

Hansard a Irglová diváky posadili, pak si s nimi zazpívali a zapískali

– KARLOVY VARY
Novinky, Lenka Hloušková

Potleskem ve stoje skončil v Karlových Varech čtvrteční koncert Markéty Irglové a Glena Hansarda. Ten se vyznal z obdivu k Česku a Češkám, neopomněl prohodit pár českých slov a zastat se partnerky, kterou jeden z novinářů kritizoval za její oblečení. Zpěváci zapojili do koncertu i diváky, postupně je nechali pískat, zpívat, louskat prsty i dupat.

Foto: Milan Malíček, Právo

Glen Hansard při čtvrtečním vystoupení v Karlových Varech.

Článek

Hudebníci začali hrát krátce po 20. hodině. Během dvouhodinového koncertu zaznělo přes 20 písniček, převážně z cenami ověnčeného filmu Once.

V momentě, kdy zpěváci zjistili, že část diváků v sále nemá židle, posadili si je jednoduše před pódium. „Cítíte se pohodlně?“ zeptal se krátce po začátku koncertu stojících Hansard a vyzval je k tomu, aby si sedli přímo před pódium. Po reakci z publika, že je to zakázané, reagoval: „Tak já to povoluji.“ Odpovědí mu byl potlesk.

Foto: Milan Malíček, Právo

Markéta Irglová při čtvrtečním vystoupení v Karlových Varech.

.: Markéta Irglová při čtvrtečním vystoupení v Karlových Varech.foto: Právo/Milan Malíček

Ten zazníval během koncertu opakovaně, například v momentě, kdy se irský zpěvák vyznal k obdivu k Češkám. Přirovnal je k Sirénám, které v mýtech lákaly svými hlasy námořníky do zkázy. Češky ale podle něj zvolily jiný styl. „Pěkně si je z té vody vyloví, hodí přes rameno, donesou domů, a pak o ně pěkně pečují, vaří jim a tak,“ popisoval zástupkyně něžného pohlaví v ČR.

Jeho životní partnerka Irglová vše komentovala jen úsměvem. Mluvení mezi písněmi nechala na Hansardovi. Ten v závěru koncertu vzkázal novináři, který zkritizoval její odívání slovy, že vypadá jako těhotná či stará, aby mlčel: „Jestli si v sále, jdi do pr.... Takhle o mé dámě nikdo mluvit nebude.“

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám