Hlavní obsah

Cenám nezávislých vévodí film, v němž Blanchettová ztvárnila Dylana

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyři nominace na ceny nezávislých filmů Independent Spirit Awards získal film I´m Not There o Bobu Dylanovi. Mohl by dostat cenu za nejlepší film, nejlepší herečku ve vedlejší roli, nejlepšího herce ve vedlejší roli a nejlepší režii, uvedl server Los Angeles Times. Jednu nominaci si připsal i film Once, v němž hraje hlavní roli Češka Markéta Irglová.

Článek

I´m Not There je metaforickým životopisem Boba Dylana a amerického písničkáře v něm hraje sedm herců, kteří mají zosobňovat různé aspekty osobnosti Boba Dylana a různé fáze jeho života. Figuruje mezi nimi třeba Ben Whishaw, Heath Ledger, Marcus Carl Franklin a Cate Blanchettová.  

Podobně jako I´m Not There uspěl film Juno s nominacemi na nejlepší film, nejlepší režii (Jason Reitman), scénář (Diablo Cody) a nejlepší herečku v hlavní roli (Ellen Pageová) a také The Savages s nominacemi za nejlepší režii a scénář (obojí Tamara Jenkinsová) a nejlepšího herce v hlavní roli (Philip Seymour Hoffman). Také hollywoodská komerční superhvězda Angelina Jolie se překvapivě může stát nejlepší herečkou „nezávislých“ díky filmu Síla srdce.  

Pro české diváky je zajímavé, že v kategorii zahraničních snímků figuruje i romantický Once. V něm hrají muzikant Glen Hansard a zpěvačka z Valašského Meziříčí Markéta Irglová.

Film režiséra Johna Carneyho pojednává o české emigrantce a dublinském pouličním muzikantovi. Během jednoho týdne společně píšou a nahrávají ve studiu a zamilují se do sebe. Once získal letos cenu na největším festivalu nezávislých filmů na světě Sundance v americkém Utahu.  

Ceny Independent Spirit Awards se udělují 23. února 2008, den před Oscary.       

Reklama

Výběr článků

Načítám