Hlavní obsah

Hackeři opět hrozí HBO. Mohli by zveřejnit poslední díl Hry o trůny

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hackeři si letos mimořádně oblíbili televizní společnost HBO. Ve své poslední výhrůžce tvrdí, že mohou zveřejnit na internetu finální díl sedmé série populárního seriálu Hra o trůny.

Foto: HBO

Hra o trůny. Lena Headeyová a Nikolaj Coster-Waldau

Článek

Hackeři sdělili, že firma HBO by se měla připravit na to, že uniknou epizody šest, kterou už vysílali, a na internetu se skutečně objevila před oficiální premiérou, a také sedm, která se teprve má vysílat. Hackeři také ukázali seznam uživatelů a hesel k účtům HBO na sociálních sítích, která ukradli minulý týden.

Už koncem července skupina hackerů ukradla několik pořadů i scénáře seriálu Hra o trůny. Společnost HBO nechtěla potvrdit, co všechno ve ztracených datech bylo, a vydala jen obecné prohlášení, že došlo „ke kyberincidentu“ a byl ukraden nějaký materiál.

Společnost také kategoricky odmítla platit výkupné. Podobné pokusy se hackerům prakticky nikdy nepodaří, protože filmová studia a televize dobře vědí, že tohle je zničit nemůže. I kdyby vypustili nějaký díl seriálu den před premiérou, způsobí tím jen malou škodu. Prakticky jakékoliv filmové či televizní dílo se totiž stejně objeví na internetu během jednoho dne od premiéry, někdy ještě dříve, a nikdo kvůli tomu nekrachuje.

V některých případech může mít mnohem horší následky to, když se zveřejní obsahy soukromých e-mailů a další osobní informace.

Reklama

Související články

Hackeři hlásí, že ukradli Hru o trůny

Podle serveru Entertainment Weekly ukradla skupina hackerů společnosti HBO několik pořadů a navíc údajně i scénář seriálu Hra o trůny. Vedení HBO ale neuvedlo,...

Výběr článků

Načítám