Hlavní obsah

Gwen Stefani na sólové desce nenašla svůj styl

Právo, Jaroslav Špulák

Zpěvačka úspěšné americké skarockové skupiny No Doubt Gwen Stefani se postavila na vlastní nohy. Na sklonku loňského roku vydala sólové album Love.Angel.Music.Baby a nabídla na něm skladby, které se tvorbě její mateřské skupiny výrazně vzdálily.

Foto: Zlínský zámek o.p.s.
Článek

Není divu, ke spolupráci si přizvala nejrůznější osobnosti světové hudební scény. Producentsky i autorsky jsou pod písněmi podepsáni Andre 3000 ze skupiny OutKast, Linda Perry, Nellee Hooper, Martin Gore z Depeche Mode, rapper Dr. Dre, Dave Stewart z Eurythmics, The Neptunes či Tony Kanal z No Doubt.

Faktická různorodost alba je na jedné straně velmi přitažlivá. Lehounce si poletuje a svazuje ho prakticky jen lechtivý zpěvaččin hlas, z jehož nálady je patrné, že patří umělecké uličnici se schopností postavit se čelem k jakékoli skladbě.

Druhou stranou mince je neuchopitelnost desky. Zpěvačka není s to se usadit v poloze, která by její sólovou dráhu charakterizovala nebo opisovala. Neustále osciluje mezi nápady a ve prospěch svých převážně elektroniku obdivujících hostů se ve většině nahrávek vzdala životadárného zvuku živých nástrojů na úkor poněkud chladného programmingu.

Zůstala zajímavou osobností, jež podlehla mámení hudebního mísení a křížení. Přes avízované senzace se na jejím albu žádná nekoná. Bohužel.

Gwen Stefani: Love.Angel.Music.Baby

Gwen Stefani: Love.Angel.Music.BabyUniversal Music, 52:15

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám