Hlavní obsah

Gwen Stefani na sólové desce nenašla svůj styl

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvačka úspěšné americké skarockové skupiny No Doubt Gwen Stefani se postavila na vlastní nohy. Na sklonku loňského roku vydala sólové album Love.Angel.Music.Baby a nabídla na něm skladby, které se tvorbě její mateřské skupiny výrazně vzdálily.

Foto: Zlínský zámek o.p.s.
Článek

Není divu, ke spolupráci si přizvala nejrůznější osobnosti světové hudební scény. Producentsky i autorsky jsou pod písněmi podepsáni Andre 3000 ze skupiny OutKast, Linda Perry, Nellee Hooper, Martin Gore z Depeche Mode, rapper Dr. Dre, Dave Stewart z Eurythmics, The Neptunes či Tony Kanal z No Doubt.

Faktická různorodost alba je na jedné straně velmi přitažlivá. Lehounce si poletuje a svazuje ho prakticky jen lechtivý zpěvaččin hlas, z jehož nálady je patrné, že patří umělecké uličnici se schopností postavit se čelem k jakékoli skladbě.

Druhou stranou mince je neuchopitelnost desky. Zpěvačka není s to se usadit v poloze, která by její sólovou dráhu charakterizovala nebo opisovala. Neustále osciluje mezi nápady a ve prospěch svých převážně elektroniku obdivujících hostů se ve většině nahrávek vzdala životadárného zvuku živých nástrojů na úkor poněkud chladného programmingu.

Zůstala zajímavou osobností, jež podlehla mámení hudebního mísení a křížení. Přes avízované senzace se na jejím albu žádná nekoná. Bohužel.

Gwen Stefani: Love.Angel.Music.Baby

Gwen Stefani: Love.Angel.Music.BabyUniversal Music, 52:15

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám