Hlavní obsah

Green Day jsou zpět. Zpěvák se dostal z léčebny

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká skupina Green Day ohlásila návrat a náhradu za přerušené turné z roku 2012. Frontman Billie Joe Armstrong se vrátil z léčebny a je prý schopen pokračovat v koncertování.

Článek

Green Day startují novou šňůru koncertů 28. března v Chicago's Allstate Arena. "Chceme poděkovat všem, co byli s námi v posledních měsících. Moc se těšíme, až vyjedeme a všechny vás uvidíme, ačkoliv je nám líto, že jsme museli rušit vystoupení.“

Skupina zrušila turné poté, co Armstrong předvedl v září hysterický záchvat na festivalu iHeartRadio. Následně se odešel léčit.

„Drazí přátelé, chci poděkovat všem za lásku a podporu, kterou mi projevili v posledních měsících. Věřte mi, že to vnímám a jsem hluboce vděčný, že mám takové přátele a rodinu. Zlepšuju se každým dnem,“ uvedl Armstrong. Letošní koncerty se týkají hlavně Ameriky, do ČR zatím skupina nemíří.

O tom, že na tom Armstrong nebyl dobře, se spekulovalo dlouho. Na několika videozáznamech z vystoupení je vidět, jak frontman zastavuje skupinu uprostřed písničky, zuří, nadává a rozbíjí kytary.

Green Day se dostali na vrchol v polovině devadesátých let, kdy spojili již skomírající punk s popem a společně s Offspring se stali vůdci masově populární neo-punkové vlny. Přivedli tak k punkovým kořenům novou generaci, která se už zajímala spíše o modernější styly, jako byl tehdy vládnoucí grunge, rap-metal apod. Jejich nejslavnějšími alby jsou starší Dookie, Insomniac a Nimrod.

Reklama

Výběr článků

Načítám