Hlavní obsah

Grand Festival smíchu na druhý pokus

Tradiční soutěžní přehlídka komediálních inscenací Grand Festival smíchu se uskuteční od 22. dubna do 4. května ve Východočeském divadle v Pardubicích.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Kvůli covidové pandemii byla na jaro posunuta z původního, lednového termínu. O titul Komedie roku 2021 se bude ucházet sedm divadel z celé České republiky.

Festivalové klání zahájí v pátek inscenace Bez roucha pražského Divadla v Dlouhé. Následovat ji bude Americký bizon ústeckého Činoherního studia, Prokletí nefritového škorpiona Slováckého divadla z Uherského Hradiště.

Městské divadlo Brno přiveze komedii První rande, liberecké Divadlo F. X. Šaldy revuální kabaret Semafor, pražský Činoherní klub inscenaci Ošklivec.

Pořádající soubor Východočeského divadla vyšle do boje o cenu Havelkovu komedii ze schůze majitelů bytových jednotek Společenstvo vlastníků.

Soutěžní inscenace bude hodnotit odborná porota složená z divadelních praktiků i kritiků, stejně jako porota tvořená studentkami pražské DAMU. Ceny za herecký výkon udělí svými hlasy i diváci.

Na slavnostním Galavečeru smíchu 4. května bude tradičně předána i Cena Genia smíchu za mimořádný přínos v oblasti komediálního žánru v posledních letech.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám