Hlavní obsah

Gott zrušil ze zdravotních důvodů narozeninový koncert v Praze

Karel Gott ze zdravotních důvodů zrušil narozeninový koncert, který se měl 14. června uskutečnit v pražské O2 areně k jeho osmdesátinám. Oslabená imunita mu nedovolí zapojit se naplno do příprav koncertu tak, jak by si to představoval, sdělila Gottova mluvčí Aneta Stolzová.

Foto: ČTK

Karel Gott na Sázavafestu.

Článek

Mluvčí dodala, že žádné další závazky zpěvák zatím neodvolal, ohroženo by tedy nemělo být jeho plánované vystoupení na 27. ročníku festivalu Benátská!, který se koná v Liberci od 25. do 28. července.

„Po dlouhém rozmýšlení a na základě konzultací s lékaři se pan Gott rozhodl již nyní zrušit červnový koncert k jeho jubileu. Nechce totiž zklamat své příznivce tím, že by hrozilo odložení koncertu těsně před jeho konáním. A dále nechce blokovat pracovní program svým kolegům, které v průběhu podzimu oslovil s přáním, aby se koncertu zúčastnili a zapojili se do programu podobně jako u předešlých kulatin,” uvedla Stolzová.

Zpěvák v posledních letech zápasí se zdravotními problémy. Před dvěma měsíci zrušil kvůli akutnímu respiračnímu onemocnění vystoupení na Galavečeru hvězd v Plzni. Loni v únoru strávil téměř dva týdny kvůli silné chřipce ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze. Kvůli nemoci nemohl tehdy vystoupit na plese v Českých Budějovicích a na Česko-Slovenském plese v pražském Obecním domě.

Předloni oslavil 60 let na hudební scéně. V roce 2016 bojoval se zdravotními problémy spojenými s nádorovým onemocněním. Už v té době prohlásil, že ani po těžké nemoci se nehodlá s hudební kariérou rozloučit, a začal se postupně vracet na scénu.

Může se vám hodit na Zboží:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám