Hlavní obsah

Gilliam z Monty Pythonů končí v divadle. Měl nesprávné názory na MeToo a translidi

Se slavným americkým režisérem, animátorem a hercem Terrym Gilliamem se rozloučili v britském divadle Old Vic. Jeho představení Into The Woods se tam uvádět nebude.

Foto: Profimedia.cz

Terry Gilliam

Článek

Divadlo bez jakéhokoliv zdůvodnění oznámilo, že se dohodli s producenty na zrušení představení Into the Woods, které bylo plánováno na jaro 2022.

Sám Terry Gilliam to zatím nekomentoval, server The Stage ale uvedl, že někteří zaměstnanci se cítili dotčeni poznámkami, které Gilliam v minulosti řekl, a že vedení divadla mělo schůzku s režiséry včetně Gilliama, kde diskutovali o „kultuře a hodnotách“.

Osmdesátiletý Terry Gilliam má podle kritiků nesprávné názory na MeToo, práva translidí a diverzitu. V minulosti například řekl, že hnutí MeToo je „hon na čarodějnice“ a že ublížilo i slušným lidem. Režisér také upozornil na současnou mediální vlnu nenávisti proti heterosexuálním bělochům. Uvedl, že už je unaven tím, jak jsou „bílí muži obviňováni ze všeho, co je na světě špatné“.

Držitel Nobelovy ceny Ishiguro: Autoři se cenzurují, bojí se lynče korektnosti

Kultura

Dále se zastal afroamerického komika Davida Chappella, který byl nedávno obviňován některými aktivisty z používání transfobních vtipů. Netflix, který jeho pořad uvedl, se ale odmítl omlouvat za humor.

Woody Allen slaví 85 let. Génius absurdity, kterého málem zničilo MeToo

Film

Jeden z manažerů společnosti, Ted Sarandos, uvedl, že stand-up humor nikomu neubližuje. Dospělí lidé se podle něj mohou dívat na násilí, přepadení, zneužívání – nebo si užívat šokující stand-up humor – bez toho, aby to způsobilo, že začnou někomu ubližovat. Dodal, že stand-up komici jsou vždycky drsní, je to dané žánrem.

Netflix vytvořil v poslední době obrovské množství nových seriálů a filmů a skoro všechny obsahují LGBT postavy.

Reklama

Výběr článků

Načítám