Hlavní obsah

George Michael dostal náhrobek po pěti letech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský popový zpěvák George Michael zemřel 25. prosince 2016 ve věku 53 let. Až donedávna byl ale jeho hrob na londýnském hřbitově Highgate Cemetary neoznačený.

Foto: ČTK

George Michael odešel z tohoto světa předčasně a nečekaně.

Článek

Od poloviny prosince ho konečně tvoří nová mramorová deska, na níž je zobrazené skutečné jméno a příjmení zesnulého.

Historický hřbitov se nachází na severu anglické metropole.

Místo posledního odpočinku na něm kromě jiných našli ruský disident Alexandr Litviněnko, punkový manažer Malcolm McLaren nebo filozof Karl Marx.

Zpěvákův hrob je vedle míst posledního spočinutí jeho matky Lesley (zemřela v roce 1997) a sestry Melanie.

Ta skonala ve věku 55 let tři roky po svém bratrovi. Stalo se to rovněž o vánočních svátcích. Její nehybné tělo našla ve středu 25. prosince 2019 v jejím domě v Hampsteadu, severozápadně od Londýna, její sestra Yioda.

Na desce jsou jen základní údaje

Náhrobek George Michaela má podobu minimalistické obdélníkové mramorové desky. Je na něm vyryto civilní jméno a příjmení umělce, tedy Georgios Kyriacos Panayiotou. Jeho otec je řecký Kypřan a ještě žije. Deska také obsahuje datum zpěvákova narození, úmrtí a slova „Milovaný syn, bratr a přítel“.

Hrob zůstal donedávna neoznačený kvůli tomu, že se jeho rodina, podle zdroje The Sun, obávala, že se stane předmětem nezdravého zájmu turistů. Zpěvák zemřel na selhání srdce.

George Michael začínal s kapelou Wham!, se kterou nahrál i jednu z nejznámějších vánočních skladeb Last Christmas. Po rozpadu kapely se vydal na sólovou dráhu a hned v roce 1987 získal za debut Faith prestižní cenu Grammy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám