Hlavní obsah

Galerie Antikva Nova Kodl vystavuje Jana Špálu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výstavu obrazů Jana Špály (1920 až 1970), syna jednoho z klasiků českého moderního umění Václava Špály připravila pražská galerie a aukční dům Antikva Nova Kodl. Výstava začne 7. června a potrvá do 7. srpna, koná se u příležitosti nedožitých umělcových 85. narozenin.

Článek

Přes příbuznost se slavným umělcem je dílo Jana Špály širší veřejnosti téměř neznámé a po léta nebylo vystavováno. Galerie Antikva Nova Kodl připravila tuto výstavu v souvislosti s velkou přehlídkou Václava Špály, kterou až do září představuje Národní galerie v Praze ve Valdštejnské jízdárně. Expozici děl Jana Špály doplní pro vzájemnou konfrontaci i několik obrazů jeho otce.

Vystaveno bude přibližně 50 obrazů ze soukromého majetku. Galerie je přístupná od pondělí do pátku od 10 do 13 a od 14 do 18 hodin. K retrospektivě vychází i umělcova monografie s barevnými reprodukcemi a soupisem díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám