Hlavní obsah

Frontmani známých kapel vystoupí za doprovodu samohrajek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Samohrajky, tedy klávesy, které umí přehrát veškeré doprovody včetně rytmického, jsou často vysmívané jako nástroje muzikantů objíždějících bary a různé zábavy a oslavy. Často mají umělý zvuk a zbavují originály osobitosti. Jak se s takovýmto doprovodem vyrovnají přední tuzemští zpěváci, jako jsou Matěj Homola z Wohnoutu nebo Klára Vytisková a Xavier Baumaxa, ukáže ve čtvrtek koncert v pražském Jazz Docku.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Za doprovodu samohrajky zazpívá i Žofie Dařbujánová

Článek

Za doprovodu samohrajek v rukou Dua Modřanka, tvořeného Matějem Belkem ze Sta zvířat a Petrem Šťastným vystoupí i Radek Škarohlíd z Hentai Corporation nebo Samir Hauser z Vanessy. Jak se vyrovnat s umělým zvukem, ukáží i Daniel Kurz z Kurtizán z 25. Avenue, Honza Křížek, zpěvačka Mydy Rabycad Žofie Dařbujánová a Honza Kalina ze Sta zvířat.

Foto: Archiv kapely

Beps´n´Johnnies

Program bude součástí oslavy pátých narozeni portálu Frontman zaměřeného na hudební nástroje, která začne v 17:30. V jejím rámci se představí i brněnská skupina Beps´n´Johnnies, čerpající z garážového rocku šedesátých let a rané psychedelie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám