Hlavní obsah

Filmový Gandalf přeskočil z Pána prstenů do Hobita

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sir Ian McKellen, neboli Gandalf z trilogie Pán prstenů, se jako čaroděj osvědčil a bude pokračovat. Stejnou postavu ztvární i v připravovaném dvoudílném velkofilmu o Hobitovi, uvedla BBC.

Článek

"Ano, je to tak," potvrdil Sir Ian McKellen magazínu Empire: "Tohle není role, kterou byste odmítli. Gandalfa jsem hrál velmi rád."

Režie se ujme Guillermo del Toro, který natočil např. filmy Hellboy, Blade II. a Faunův labyrint. Kvůli přípravě Hobita se přestěhuje na Nový Zéland, kde se točila i slavná tolkienovská trilogie.

"Mluvil jsem s Guillermem ve stejné místnosti, kde mi roli nabídl Peter Jackson, a potvrdil mi, že si ji zopakuji," říká McKellen a dodává, že del Toro začne pracovat na scénáři asi za šest týdnů. Vlastní natáčení by nemělo být zahájeno dříve než v roce 2009. Premiéry obou filmů jsou plánovány na roky 2010 a 2011.

Podle informací ze studia New Line bude první film adaptací knihy Hobit J.R.R. Tolkiena, zatímco druhý má být zcela novým příběhem, který bude vyprávět o tom, co se dělo mezi Hobitem a začátkem Pána prstenů. Filmaři se tak poprvé v historii odvážili stvořit zcela nový tolkienovský příběh, který nemá oporu v knihách slavného britského profesora.

Ten napsal Hobita původně jen pro své děti, ale přítelkyně Elaine Griffithsová ho doporučila do jednoho vydavatelství. Tam kniha vyšla v nákladu pouhých 1500 kusů, ale později se ve světě prodalo více než 100 miliónů výtisků v nejrůznějších jazycích.

Reklama

Výběr článků

Načítám