Hlavní obsah

Filmové premiéry: Zahradnictví: Nápadník, Dokud nás svatba nerozdělí, Liga spravedlnosti a další

Právo, Věra Míšková

Trilogii Zahradnictví Petra Jarchovského a Jana Hřebejka uzavírá film s podtitulem Nápadník. Tvůrci francouzského hitu Nedotknutelní natočili komedii Dokud nás svatba nerozdělí. Na motivy komiksů z vydavatelství DC Comics vznikl film Liga spravedlnosti. O jednom z nejznámějších novinářů, Jiřím X. Doležalovi, natočil Igor Chaun film Nepřesaditelný! O tom, co se stane, když se člověk probudí po přelomové události, je film V šoku.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Filmové premiéry

Článek

Zahradnictví: Nápadník

Zahradnictví: Nápadník Video: CinemArt CZ

Nápadník se odehrává na konci 50. let a vypráví o rodinných vztazích poznamenaných válkou a komunistickým převratem. S tragikomickým nadhledem vykresluje generační střet mezi předválečnou a poválečnou generací. Je zároveň romantickou komedií o představách rodičů, jak by mělo vypadat štěstí jejich dětí.

Zahradnictví: Nápadník, ČR/ SR/ Polsko 2017, komediální drama, 113 min., režie: Jan Hřebejk, hrají: Anna Fialová, Ivan Lupták, Aňa Geislerová, Martin Finger a další.

Dokud nás svatba nerozdělí

Trailer k filmu Dokud nás svatba nerozdělíVideo: Aerofilms

Když organizujete dokonale promyšlenou, luxusní svatbu na francouzském zámečku ze 17. století, úplně si to říká o nějaký průšvih. A když se má něco pokazit, věřte tomu, že se to opravdu pokazí a nezůstane jen u toho. Své o tom ví i majitel agentury na pořádání slavností.

Dokud nás svatba nerozdělí, Francie 2017, komedie, 115 min., režie: Olivier Nakache, Eric Toledano, hrají: Jean-Pierre Bacri, Jean-Paul Rouve, Gilles Lellouche, Suzanne Clémentová a další.

Liga spravedlnosti

Trailer k filmu Liga spravedlnosti Video: Vertical Ent.

Poháněný jeho obnovenou vírou v lidstvo a inspirován Supermanovým nesobeckým činem, se Bruce Wayne spojí se svým nově nalezeným spojencem Dianou Prince, aby čelili ještě většímu nepříteli. Batman a Wonder Woman pracují na tom, aby rychle našli a dali dohromady tým složený z nadlidí, se kterými by se mohli postavit nově procitnuté hrozbě.

Liga spravedlnosti, USA 2017, akční sci-fi, 120 min., režie: Zack Snyder, hrají: Ben Affleck, Gal Gadot, Ezra Millerová, Jason Momoa a další.

Nepřesaditelný!

Trailer k filmu Nepřesaditelný!Video: Bontonfilm CZ

Igor Chaun našel v celovečerním dokumentu ideální cestu k nitru osobnosti, o níž se mnohé říká a teď se lze díky filmu mnohé doopravdy dozvědět. A Doležal se mu odhalil s nevídanou upřímností. Poskytl seznam svých manželek, milenek i těch, kdo ho nesnášejí, mluví otevřeně o svém narcisismu, exhibicionismu i traumatech z dětství

Nepřesaditelný!, ČR 2017, dokument, 80 min., režie: Igor Chaun, účinkují: Jiří X. Doležal, Martin Pohl, Daniel Landa, Jaroslav Plesl, Alexandra Hrouzková a další.

V šoku

Trailer k filmu V šoku

Petr Zmazek pracuje v lublaňské huti, je šťastně ženatý a s manželkou vychovává dvě děti. Upřímně věří jak v Jugoslávii, tak v socialismus. V roce 1986 je vyhlášen nejlepším dělníkem závodu a za odměnu je mu přidělen nový byt. Pro Petra je to takový šok, že omdlí a probudí se až za deset let...

V šoku, Slovinsko, Srbsko, Makedonie, Bosna a Hercegovina, Bulharsko 2011, 92 min., režie: Andrej Košak, hrají: Martin Mrion, Urška Hlebec, Nikola Kojo a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám