Hlavní obsah

Filmové premiéry: Vejška, 12 let v řetězech, Špinavý trik, Klub poslední naděje a Herkules: Zrození legendy

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedm let po úspěšném Gymplu natočil Tomáš Vorel pokračování Vejška. Devět oscarových nominací má otrokářské drama 12 let v řetězech. Ještě o jednu víc má kriminálka Špinavý trik. Klub poslední naděje vypráví skutečný životní příběh HIV pozitivního muže. První superhrdina lidské historie, napůl člověk a napůl bůh, antický silák, syn boha Dia, to je film Herkules: Zrození legendy.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 4. týden

Článek

Vejška

Trailer k filmu Vejška Video: A-Company CZ

Lehce zasmušilý nekuřák a abstinent Petr, jehož matka se dál statečně upíjí, tíhne nyní už i k legální a finančně ohodnocené formě graffiti. Zhýčkaný lempl Michal, jehož otec je zosobněním všeho nejodpornějšího, co lze na člověku najít, nedělá nic v odůvodněné jistotě, že fotr všechno zařídí a vyžehlí. A tak tráví většinu času sbíráním hezkých a pitomých holek, k nimž se chová hnusně, a ony po něm touží.

Vejška, ČR 2014, 85 min., režie: Tomáš Vorel, hrají: Tomáš Vorel jr., Jiří Mádl, Eva Josefíková, Zuzana Bydžovská, Jan Kraus a další.

12 let v řetězech

Trailer k filmu 12 let v řetězech Video: Bontonfilm CZ

Film vypráví příběh Solomona Northupa, svobodného černocha ze Severu, který žil krásný život houslaře a houslisty po boku milující manželky a rozkošných dítek. Pak byl podvodně vylákán z bezpečí svého žití a unesen na jih. Na řadě plantáží, pod biči různých otrokářů tam prožil dlouhých a krutých 12 let.

12 let v řetězech, USA 2013, 134 min., režie: Steve McQueen, hrají: Chiwetel Ejiofor, Benedict Cumberbatch, Michael Fassbender, Paul Dano, Paul Giamatti, Lupita Nyong´o, Brad Pitt a další.

Špinavý trik

Trailer k filmu Špinavý trik Video: Falcon

Děj filmu je sice fiktivní, ale založený na reáliích jednoho z nejpozoruhodnějších skandálů v dějinách Spojených států. Vypráví příběh špičkového podvodníka Irvinga Rosenfelda, který je společně se svou britskou partnerkou a milenkou Sydney Prosserovou přinucen ke spolupráci s agentem FBI Richiem DiMasem, který se zcela vymkl kontrole nejen svých nadřízených.

Špinavý trik, USA 2013, 129 min., režie: David O´Russell, hrají: Christian Bale, Bradley Cooper, Amy Adamsová, Jennifer Lawrenceová a další.

Klub poslední naděje

Trailer k filmu Klub poslední naděje Video: CinemArt

Po zprávě, že je HIV pozitivní, odmítl Ron Woodroof přijmout rozsudek smrti.

Alternativní možnosti léčby AIDS se vydal hledat do Mexika. Jeho šancí se stane mezinárodní černý trh s neschválenými léky, a protože nemá jinou možnost ani co ztratit, začne tyto léky pašovat přes hranice do USA.

Klub poslední naděje, USA 2013, drama, 117 min., režie: Jean-Marc Vallée, hrají: Matthew McConaughey, Jennifer Garnerová, Jared Leto, Denis O’Hare, Steve Zahn.

Herkules: Zrození legendy

Trailer k filmu Herkules: Zrození legendy Video: Bontonfilm CZ

Přišel na svět jako syn vládce bohů Dia a smrtelné ženy, vybavený nadlidskou silou a odvahou. Podle věštby měl svrhnout tyranskou vládu svého nevlastního otce. Ale Herkules o ničem takovém neměl ponětí. Jediné, po čem toužil, byla láska krétské princezny Hébé, která však byla z politických důvodů zaslíbena jeho bratrovi. Herkula čeká vyhnanství, otroctví, gladiátorské souboje v aréně, a posléze i velkolepá série hrdinských činů, které z něj udělaly jednu z největších legend lidské historie.

Herkules: Zrození legendy, USA 2013, akční, 90 min., režie: Renny Harlin, hrají: Kellan Lutz, Gaia Weissová, Scott Adkins, Liam Garrigan a další.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám