Hlavní obsah

Filmové premiéry: Teorie tygra, Táta je doma a další

Právo, Věra Míšková

Jiří Bartoška a Eliška Balzerová vévodí filmu Teorie tygra. Rodiny se týká i americká komedie Táta je doma. Hlavní postava komediálního thrilleru Schneider vs. Bax je jednak nájemný vrah, jednak manžel, který rád dostojí slibům. V roce 40. narozenin jdou do kin Pat a Mat ve filmu. O cestě z Íránu až na pařížskou periférii vypráví film My tři, nebo nikdo. O limitech morálky je bulharský snímek Lekce. Provokativní esej Ve sklepě natočil vlivný rakouský režisér Ulrich Seidl.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 13. týden

Článek

Teorie tygra

Trailer k filmu Teorie tygra Video: CinemArt CZ

Na téma partnerských a rodičovských vztahů vznikl film, který ukazuje, že i dobře míněná každodenní péče může člověka ničit, a že snažit se předělávat tygry na králíky se nemusí vyplatit.

Teorie tygra, Česko 2016, 101 min., režie: Radek Bajgar, hrají: Jiří Bartoška, Eliška Balzerová, Tatiana Vilhelmová a další.

Táta je doma

Trailer k filmu Táta je domaVideo: CinemArt CZ

Zamilovat se do báječného, ale tak trochu zlobivého kluka je skvělé. Pořídit si s ním ale rodinu může být značně ošemetné. Přesvědčila se o tom i hrdinka filmu Sára a po marných snahách udělat z Dustyho řádného otce, ho vyměnila za zodpovědného a seriózního Brada. Jenže právě tyhle vlastnosti považují děti za nekonečně nudné.

Táta je doma, USA 2016, komedie, 96 min., režie: Sean Anders, hrají: Will Ferrell, Mark Wahlberg, Linda Cardellini, Thomas Haden Church a další.

Schneider vs. Bax

Trailer k filmu Schneider vs. Bax Video: Film Europe

Zakázku zabít spisovatele Ramona Baxe dostal Schneider přesně v den svých narozenin, a po ujištění, že bude zpět ještě před polednem a stihne pomoci manželce s přípravou oslavy, ji přijímá. Tím začíná festival lstí, náhod, špatných načasování a draze vykoupených omylů.

Schneider vs. Bax, Nizozemsko/Belgie 2015, thriller/komedie, 96 min., režie: Alex van Warmerdam, hrají: Tom Dewispelaere, Alex Van Warmerdam, Maria Kraakmanová, Gene Bervoets, Annet Malherbe a další.

Pat a Mat ve filmu

Trailer k filmu Pat a Mat ve filmu Video: Bohemia MP

Kutilové Pat a Mat mají na půdě krabice plné filmů a pod schody promítačku, na které své příhody rádi odpromítají fanouškům. Mezitím se ale utkají se zákeřným kaktusem, suchým stromem nebo se rozhodnou „zvelebit" svůj příbytek originálními úpravami.

Pat a Mat ve filmu, Česko 2016, animovaný, 80 min., režie: Marek Beneš

My tři, nebo nikdo

Trailer k filmu My tři, nebo nikdo Video: Bohemia MP

Francouzský scenárista a režisér Kheiron vypráví pravdivý příběh svých rodičů a jejich cesty z malé vesnice na jihu Íránu až na pařížskou periferii. Film se dotýká i migračních problémů a soužití různých kultur. Humor se prolíná s dramatickými chvílemi lidí v tragických situacích.

My tři, nebo nikdo, Francie 2015, tragikomedie, 102 min., režie: Kheiron, hrají: Leïla Bekhti, Gérard Darmon, Zabou Breitman a další.

Lekce

Trailer k filmu LekceVideo: Film Europe

Naděžda je nespokojená učitelka na malém bulharském městě. Když ve škole dojde k drobné krádeži, rozhodně se dát žákům malou lekci z morálky, v niž sama neotřesitelně věří. Její víru ale podlomí dluh nezodpovědného manžela, který její existenci změní v houževnatý zápas s jediným cílem – zachránit rodinu. A morálku bude asi nutné upozadit…

Lekce, Bulharsko 2014, drama 111 min., režie: Kristina Grozeva, Petar Valchanov, hrají: Ivan Barnev, Margita Goseva, Ivan Savov a další.

Ve sklepě

Trailer k filmu Ve sklepě Video: Film Europe

Náhled do privátní sféry několika Rakušanů, kteří se uvnitř pečlivě udržovaných sklepů věnují bizarním potřebám, koníčkům, vášním a obsesím. V precizně komponovaných symetrických záběrech se střetávají laciné mužské fórky a drahý nábytek, dechovka a operní árie, biče a panenky, sexualita a sadismus, nacistické relikvie a fitness.

Ve sklepě, Rakousko 2014, dokument, 81 min., režie: Ulrich Seidl, účinkují: Fritz Lang, Alfreda Klebingerová, Inge Ellingerová a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám