Hlavní obsah

Filmové premiéry: Padesát odstínů šedi, Zvonilka a tvor Netvor, Žena v černém 2: Anděl smrti a Vlna vs břeh

Právo, Věra Míšková

Premiéru má dlouho očekávaná adaptace erotického bestselleru Padesát odstínů šedi. Dívky potěší další dobrodružství populární víly Zvonilky a tvora Netvora. Žena v černém 2 má podtitul Anděl smrti. Dokument o jedné generaci slovenských fotografů, kteří se potkali v Praze, nese název Vlna vs. břeh.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 7. týden

Článek

Padesát odstínů šedi

Upoutávka na film Padesát odstínů šediVideo: CinemArt

Studentka literatury Anastasia je „šedá myš“ s nízkým sebevědomím, pravý opak tajemného podnikatele Christiana Greye, kterého přišla vyzpovídat pro článek do studentského časopisu. Přestože se ji Grey snaží odradit, má ho plnou hlavu, což ještě prohloubí jejich opakovaná pracovní setkání. Bez ohledu na to, že ji varuje před svým specifickým vkusem, není Anastasia jeho přitažlivosti schopná odolat.

Padesát odstínů šedi, USA 2015, erotický, 124 min., režie: Sam Taylor-Johnsonová, hrají: Dakota Johnsonová, Jamie Dornan, Luke Grimes a další.

Zvonilka a tvor Netvor

Upoutávka na film Zvonilka a tvor NetvorVideo: Falcon

Veselá a talentovaná víla chovatelka Fauna věří, že nelze soudit růži podle trní a že každý živý tvor je v jádru dobrý. A tak se spřátelí s tvorem, který je podle prastarých legend známý jako tvor Netvor. Zatímco Zvonilka a její vílí kamarádky nevědí, co si mají o záhadném zvířeti myslet, strážci Hvězdné roklinky, vílí Skauti, se rozhodnou magického tvora ulovit.

Zvonilka a tvor Netvor, USA 2015, animovaný, 76 min., režie: Steve Loter, v českém znění: Tomáš Vaněk, Jiří Ployhar, Terezie Taberyová a další.

Žena v černém 2: Anděl smrti

Upoutávka na film Žena v černém 2: Anděl smrtiVideo: Falcon

Skupina osmi školáků, evakuovaných za druhé světové války z Londýna, přijíždí do téměř opuštěné odlehlé vísky. Jejich cílem je zchátralá rezidence Eel Marsh, která se nachází na ostrově spojeném s pevninou pouze úzkým náspem. Ve snaze ukrýt se tu před hrůzami války svou přítomností brzy znovu probudí k životu zlé síly, které tuto působivou osamělou budovu pronásledují po celá desetiletí.

Žena v černém 2: Anděl smrti, VB 2014, horor/thriller, 98 min., režie: Tom Harper, hrají: Phoebe Foxová, Jeremy Irvine, Oaklee Pendergast, Helen McCroryová a další.

Vlna vs. břeh

Upoutávka na film vlna vs. břehVideo: Aerofilms

Jano Pavlík, Rudo Prekop, Vasil Stanko, Tono Stano, Martin Štrba, Miro Švolík, Kamil Varga a Peter Župník se setkali se na začátku 80. let jako slovenští studenti oboru fotografie na pražské FAMU. Do umělecké fotografie vnesli energii, hravost a nespoutanou imaginaci, která se v jejich tvorbě spojovala zejména s postupy inscenované fotografie. Vytvořili výjimečnou generaci, kterou kritici nazvali „Slovenskou novou vlnou“.

Vlna vs. břeh, Slovensko/ Česko 2014, dokument, 88 min., režie: Martin Štrba.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám