Hlavní obsah

Filmové premiéry na 16. března

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden mají premiéru čtyři filmy - romantická komedie Casanova, adaptace románu Charlese Bukowského Faktótum, druhou komedií je Zmražená pojistka s Robinem Williamsem a posledním filmem je loutkový bájný příběh Strings.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky
Článek

Casanova

Výpravná romantická komedie se odehrává v Benátkách 18. století a vypráví příběh lásky Giacoma Casanovi ke spisovatelce Francesce Bruniové.

On byl legendárním dobrodruhem, jehož milostné úspěchy se staly inspirací pro tucty dalších generací svůdců. Ona byla nejnadanější spisovatelkou své doby, která čekala na vzácného muže s opravdovým pochopením pro věrnost a vášeň. Když Giacomo Casanova poznal Francescu Bruniovou, našel svůj ideální milostný protějšek a podlehl jediné ženě, která kdy odolala jeho šarmu a odmítla jeho milostné nabídky. Aby získal její srdce, musel se pokusit dokázat, že je mužem hodným jejích milostných ideálů.

Casanova, USA 2005, 108 min., české titulky, režie: Lasse Hallström, hrají: Heath Ledger, Sienna Millerová, Jeremy Irons, Oliver Platt, Lena Olinová...

Faktótum

Filmové zpracování románu Charlese Bukowského Faktótum vypráví nejen o neobyčejné lidské bídě, ale také o pořádném kusu zoufalství, rezignace, vynuceného flegmatismu, což Bukowski ve svých knihách podává se svérázným jemným druhem černého humoru, který jeho hrdinovi Chinaskimu změkčuje pády po životních přemetech. 

Faktótum představuje Bukowského literárního dvojníka Chinaskiho, šílence, poustevníka, milovníka něžného i krutého, žijícího svůj život s bláznivou romantickou naléhavostí a s nesentimentálním soucitem k lidem na společenském okraji. Chinaski je básníkem losangeleského podsvětí, který by chtěl žít jenom svůj život, sám za sebe, ale potřeba obživy ho nutí hledat práci i další kontakty s okolím.

Factotum, Norsko / USA 2004, 93 min., české titulky, režie: Bent Hamer, hrají: Matt Dillon, Lili Taylorová, Marisa Taylorová...

Zmražená pojistka

Bláznivá a dobře obsazená komedie Zmražená pojistka s Robinem Williamsem je plná záměn, nedorozumění a omylů.

Agent cestovky z Aljašky jménem Paul má za to, že konečně našel řešení svých finančních potíží a to v podobě zmrzlého těla, které náhodně objevil. Mrtvolu vydává za svého dlouho ztraceného bratra Raymonda, aby vytřískal peníze z pojistky. Jeho plány ale naruší snaživý pojišťovák a dva nájemní zabijáci. Tato mrtvola je žádané zboží.  

The  Big White, USA 2005, 100 min., české titulky, režie: Mark Mylod, hrají: Robin Williams, Frank Adamson, W. Earl Brown, Woody Harrelson, Holly Hunterová, Alison Lohmanová, Tim Blake Nelson, Giovanni Ribisi...

Strings

Strings je loutkový film plný fantazie odehrávající se v pozoruhodném a zcela jedinečném světě.

Bájný příběh o královském synovi Hal Tarovi, který se vydává na cestu, aby pomstil smrt svého otce. Ke svému překvapení objeví pravdu o svém vlastním lidu - a kde to nejméně čeká - nachází opravdovou lásku.

Strings, Dánsko/Švédsko/Norsko/Velká Británie 2004, 92min, české titulky, režie:  Anders Ronnow, mluví: Derek Jacobi, Ian Hart, Catherine McCormacková, James McAvoy, Iben Hejle...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám