Hlavní obsah

Filmové premiéry: Můj dědeček mimozemšťan, To: Kapitola 2 či Lidožrout vegetarián

Právo, Věra Míšková

Můj dědeček mimozemšťan je dobrodružství dívky a mimozemského robota. V hororu To s podtitulem Kapitola 2, se do města Derry vrací zlo a členové Klubu smolařů spojují své síly. Ze skutečných případů ukradených novorozeňat vychází film Stehy. O zradě a pomstě vypráví Agape. O tom, že pod maskou laskavého člověka se může skrývat zrůda, zase snímek Lidožrout vegetarián. A hrdina filmu Comic Sans přehodnocuje priority.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Můj dědeček mimozemšťan

Život malé Uny se převrátí vzhůru nohama, když jejího dědečka unesou mimozemšťané a maminka se z toho zhroutí. Una se dá do pátrání a zjistí, že děda je také mimozemšťan, jehož raketa kdysi havarovala na Zemi. Ve sklepě totiž objeví dědova pilota, malého a hodně mrzutého robota. Una a robot mají necelých 24 hodin na to, aby dědu našli a zachránili.

Můj dědeček mimozemšťan Video: CinemArt

Môj dedo spadol z Marsu, Chorvatsko, Norsko, Lucembursko, Slovinsko, Bosna a Hercegovina, Česká republika, Slovensko 2019, rodinný, 79 min., režie: Dražen Žarković, Marina Andree Škop, hrají: Petra Polnišová, Lana Hranjec, Nils Ole Oftebro a další.

To: Kapitola 2

Nyní již dospělí přátelé z dětství se dávno rozešli a žijí vlastní životy. Jediný Mike zůstal v jejich rodném městě, ale svolává ostatní členy klubu domů. Přestože jsou poznamenaní hrůznými zážitky z minulosti, musí každý z nich překonat svůj nejniternější strach… a čelit klaunovi, který je nyní mnohem nebezpečnější než kdy jindy.

To Kapitola 2 Video: Vertical Ent.

To: Kapitola 2, USA 2019, horor, 168 min., režie: Andy Muschietti, hrají: James McAvoy, Jessica Chastainová, Bill Skarsgård, Bill Hader a další.

Stehy

Ana žije zdánlivě poklidný život švadleny a matky dospělé dcery. Hluboko uvnitř ji ale sžírá traumatický zážitek. Před dvaceti lety ji bylo okamžitě po porodu oznámeno, že její dítě zemřelo. Ana tomu ale odmítá uvěřit. Sílí v ní podezření, že novorozeně jí bylo ukradeno a skončilo v jiné rodině.

StehyVideo: Artcam Films

Stehy, Srbsko, Slovinsko, Chorvatsko, Bosna a Hercegovina 2019, drama, 97 min., režie: Miroslav Terzič, hrají: Snežana Bogdanovič, Marko Bačovič, Jovana Stojiljkovič a další.

Agape

Kněz Miran učí náboženství. Jedním z jeho žáků je i Goran z dětského domova. Kněz mu nahrazuje otce. Když se ale Miran začne více věnovat novému žákovi, Goran jej obviní ze sexuálního zneužívání.

Agape Video: Balkanfilm

Agape, Chorvatsko 2017, drama, 75 min., režie: Branko Schmidt, hrají: Goran Bogdan, Pavle Čemerikič, Ivo Gregurevič, Nela Kocisová a další.

Lidožrout vegetarián

Gynekolog Babić působí na první pohled jako sympatický odborník vzbuzující důvěru u pacientek, personálu nemocnice i nadřízených. Pod rouškou sympatického a kolegiálního doktora se ale skrývá hyena, která využívá nejsprostších praktik pro své obohacení.

Lidožrout vegetarián Video: Balkanfilm

Lidožrout vegetarián, Chorvatsko/Slovinsko 2012, drama, 98 min., režie: Branko Schmidt, hrají: René Bitorajac, Nataša Janjićová, Leon Lučev, Zrinka Cvitesicová a další.

Comic Sans

Alan má dobře nastartovanou kariérou grafického designera, ale v osobním životě úspěšný není. Přestože působí na první pohled jako sympaťák, nedokáže udržet dlouhodobější vztah a s přibývajícím věkem ho to trápí. Když se s ním rozejde jeho poslední dívka Marina, vybuchne na firemní oslavě a dostane vyhazov. To zapříčiní, že nečekaně vyrazí za svým otcem a využívá příležitosti k obnovení jejich vzájemného vztahu.

Comic SansVideo: Balkanfilm

Comic Sans, Chorvatsko 2018, komediální drama, 99 min., režie: Nevio Marasovic, hrají: Janko Popovič Volarič, Zlatko Buric, Nataša Janjićová, Miloš Timotijevič a další.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám