Hlavní obsah

Filmové premiéry: Mládí, Muž na laně, Aferim, Pan, Nemilosrdní a Laputa

Právo, Věra Míšková

Událostí nejen tohoto týdne je film italského režiséra Paola Sorrentina Mládí. Podle skutečnosti vznikl film Na laně o muži, který přešel po laně mezi dvěma věžemi WTC. Rumunským kandidátem na Oscara je historický snímek Aferim!. Novou variantou známé pohádky je film Pan. Jean Reno hraje poldu ve francouzské akční krimi Nemilosrdní. Tereza Voříšková zase hrdinku českého filmu Laputa.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 38. týden

Článek

Mládí

ukázka z filmu Mládí

Dva staří muži tráví čas v luxusním lázeňském hotelu ve švýcarských Alpách a v tomto prostředí s pohledem na ostatní, mnohdy exkluzivní hosty spíše vtipně komentují, než bilancují svůj život.

Mládí, Itálie/Francie/Švýcarsko/Velká Británie 2015, drama, 118 min., režie: Paolo Sorrentino, hrají: Harvey Keitel, Michael Caine, Rachel Weiszová, Jane Fondová, Paul Dano a další.

Muž na laně

Ukázka z filmu Muž na laně

Jen jediný člověk přešel po laně prázdnotou mezi věžemi Světového obchodního centra a v jeho stopách se již nikdy nikdo nevydá. Petit pod vedením svého mentora Papa Rudyho  je se svými společníky a za asistence netradiční skupiny dobrovolníků z celého světa nucen překonávat nepopsatelné problémy a vypořádat se se zradami, neshodami i bezpočtem rizik, která uskutečnění celé akce ohrožují.

Muž na laně, USA 2015, životopisné dobrodružné drama, 123 min., Robert Zemeckis, hrají: Joseph Gordon-Lewitt, Ben Kingsley, Charlotte Le Bonová a další.

Aferim!

Ukázka z filmu Aferim

Píše se rok 1835, dva jezdci projíždějí pustou krajinou v srdci Valašska. Jsou to četník Costandin a jeho syn. Společně hledají „cikánského otroka", který utekl svému vznešenému pánovi a který je podezřelý z toho, že měl románek s jeho ženou. Na své pouti potkávají lidi různých národností a náboženství, přičemž každý z nich chová k ostatním předsudky.

Aferim!, Rumunsko/Bulharsko/Česko 2015, historický dobrodružný, 105 min., režie: Radu Jude, hrají: Teodor Corban, Mihai Comanoiu, Toma Cuzin a další.

Pan

Ukázka z filmu Pan

Pan  je nezkrotný uličník, který strávil celý svůj dosavadní život v bezútěšném prostředí londýnského sirotčince. Až jednou v noci se stane něco neuvěřitelného – Pan opustí sirotčinec a ve své fantazii se ocitne ve fantaskním světě pirátů, válečníků a pohádkových bytostí obývajících Zemi Nezemi.

Pan, USA 2015, dobrodružný, rodinný, 111 min., režie: Joe Wright, hrají: Cara Delevingneová, Amanda Seyfriedová, Hugh Jackman a další.

Nemilosrdní

Ukázka z filmu Nemilosrdní

Serge Buren je legendární polda a s týmem mladých kolegů vyznávají trochu nevšední vyšetřovací postupy. Mezi jejich osvědčené a oblíbené metody patří přepadovky a výslechy zadržených s použitím baseballových pálek. Jejich práce je více než efektivní a výsledky jsou brilantní. Jenže jejich nadřízení začínají mít dojem, že kovbojové nemají u policie co dělat, a jako supi čekají na jakoukoli chybu...

Nemilosrdní, Francie 2015, akční krimi, 95 min., režie: Benjamin Rocher, hrají: Jean Reno, Caterina Murino, Alban Renoir a další.

Laputa

Ukázka z filmu Laputa

Sedmadvacetiletá Johanka provozuje podnik s názvem Laputa, který – jako stejnojmenný létající ostrov z knihy Gulliverovy cesty – je jejím ostrovem. Bude jí stačit k pocitu úplnosti a štěstí? Johanka zkoumá, co si počít v bezbřehém prostoru dospělého života. Rodina jí příliš nepomáhá, hosté přicházejí každý s nějakou svou potřebou a nějakým svým sobectvím. Jejich postavy mají být obrazem současné mladé generace.

Laputa, ČR 2015, drama, 93 min., režie: Jakub Šmíd, hrají: Tereza Voříšková, Petr Stach, Igor Orozovič, Marika Šoposká a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám