Hlavní obsah

Filmové premiéry: Mission Impossible: Národ grázlů, Iracionální muž a další

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tom Cruise se jako Ethan Hunt vrací v pátém dílu série Mission Impossible s podtitulem Národ grázlů. Dokument o jednom z největších českých filmařů se jmenuje Filmový dobrodruh Karel Zeman. Nenasytná Tiffany je hororově laděná dobrodružná komedie s Leošem Nohou v hlavní roli.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiery 29. týden

Článek

Mission Impossible: Národ grázlů

Upoutávka na film Mission Impossible – Národ grázlů Video: CinemArt

Pátý díl akční série slibuje akční zážitek, v němž budou diváci společně s hlavním hrdinou Ethanem Huntem cestovat po celém světě, proletí se na Airbusu zvenčí, sklouznou se po střeše vídeňské opery a zazávodí luxusním sporťákem na marocké dálnici.

Mission Impossible: Národ grázlů, USA 2015, akční thriller, 132 min., režie: Christopher McQuarie, hrají: Tom Cruise, Jeremy Renner, Simon Pegg, Alec Baldwin, Rebecca Fergusonová a další.

Iracionální muž

Upoutávka na film Iracionální muž Video: Bioscop

Hrdinou filmu je uznávaný profesor filozofie Abe Lucas, který je už víc než rok emocionálně na dně: nemůže psát, nemůže dýchat, nemůže si vzpomenout na smysl života, z ničeho se nedokáže radovat. Nic z toho, co v životě zkusil, mu nepřináší uspokojení. Jeho jediným spolehlivým přítelem je alkohol. Jeden náhodně vyslechnutý rozhovor vše změní.

Iracionální muž, USA 2015, mysteriózní, 96 min., režie: Woody Allen, hrají: Emma Stoneová, Joaquin Phoenix, Parker Poseyová, Meredith Hagnerová a další.

Filmový dobrodruh Karel Zeman

Upoutávka na film Filmový dobrodruh Karel Zeman Video: AČFK

Životní a tvůrčí cestou filmaře světového formátu a významu diváky provádí dokument, na jehož scénáři se podílela i Zemanova dcera Ludmila a v němž o inspiraci Zemanovými filmy mluví filmoví mágové jako Terry Gilliam, Tim Burton nebo Koji Yamamura. Zároveň s tímto filmem jde do kin i Zemanův digitálně restaurovaný Vynález zkázy.

Filmový dobrodruh Karel Zeman, ČR 2015, dokument, 102 min., režie: Tomáš Hodan.

Nenasytná Tiffany

Upoutávka na film Nenasytná TiffanyVideo: A-Company CZ

Pepa tráví většinu času vysedáváním po hospodách. Aby si vydělal na skromné živobytí, vykrádá chaty a ukradené předměty prodává v zastavárně. Při jednom ze svých lupičských výpadů je málem chycen při činu a během následného útěku náhodou objeví starou videokameru. Ta skrývá záznam, který odhaluje cestu k netušenému pokladu.

Nenasytná Tiffany, ČR 2015, hororová komedie, 80 min., režie: Andy Fehu, hrají: Leoš Noha, Jiří Panzner, P Jeer Van Eck, Petr Čtvrtníček, Jitka Pavlišová a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám