Hlavní obsah

Filmové premiéry: Ghost in the Shell, Popírání holocaustu, Úkryt v ZOO a další

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Scarlett Johanssonová hraje napůl člověka a napůl robota ve sci-fi Ghost in the Shell. Šmoulové vstupují do kin s podtitulem Zapomenutá vesnice. Film Popírání holocaustu líčí právní spor uznávané spisovatelky a historičky proti muži, který ji obvinil z urážky na cti. Za druhé světové války se odehrává Úkryt v ZOO. Poslední film Andrzeje Wajdy jsou Mžitky. Mimořádný zájem vzbudil na Febiofestu Deník strojvůdce.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 13. týden

Článek

Ghost in the Shell

Trailer k filmu Ghost in the Shell Video: Cinemart

Major, velitelka Sekce 9 speciální policejní jednotky, která bojuje proti těm nejhorším kyberzločinům, je dokonale vyváženou kombinací robota a člověka. S lidským mozkem a vyspělou robotickou schránkou se snaží dopadnout zločince, jehož cílem je zničení společnosti Hanka Robotics, lídra ve vývoji umělé inteligence. Čím dál častěji se jí však v hlavě vynořují nesrozumitelné vjemy, které se zpočátku snaží potlačovat, ale posléze podněcují její zvědavost a přirozenou touhu přicházet záhadám na kloub.

Ghost in the Shell, USA, 2017, akční sci-fi, 106 min., režie: Rupert Sanders, hrají: Scarlett Johanssonová, Michael Pitt, Takeši Kitano, Juliette Binocheová a další.

Šmoulové: Zapomenutá vesnice

Trailer k filmu Šmoulové: Zapomenutá vesnice Video: Falcon

V novém příběhu se Šmoulinka po nálezu tajuplné mapy vydává společně se svými nejlepšími kamarády Koumákem, Nešikou a Silákem na vzrušující a napínavou pouť Zakázaným lesem plným kouzelných stvoření, aby nalezli tajemnou, dávno ztracenou vesnici dříve, než se to podaří zlému kouzelníkovi Gargamelovi.

Šmoulové: Zapomenutá vesnice, USA 2017, animovaný, režie: Kelly Asbury, v českém znění: Jiří Lábus, Ivana Korolová, Jakub Prachař, David Gránský a další.

Popírání holocaustu

Trailer k filmu Popírání holocaustu Video: Falcon

Spisovatelka a historička Deborah E. Lipstadtová veřejně označila Davida Irvinga za člověka popírajícího holocaust. V anglickém právním systému padá v případě urážky na cti důkazní břemeno na žalovaného, proto musí Lipstadtová a její právní tým, vedený Richardem Ramtonem dokázat, že k holocaustu skutečně došlo.

Popírání holocaustu, USA/ VB 2016, životopisné drama, 110 min., režie: Mick Jackson, hrají: Rachel Weiszová, Timothy Spall, Tom Wilkinson a další.

Úkryt v ZOO

Trailer k filmu Úkryt v ZOOVideo: Cinemart

Druhá světová válka nabízí mnoho příběhů. Jeden z nich je o uprchlících z varšavského ghetta, kteří našli útočiště ve výbězích tamní zoologické zahrady. Šílený a nebezpečný plán se zrodil v hlavě manželky jejího ředitele. Výsledkem bylo přes 300 zachráněných lidských životů.

Úkryt v ZOO, USA, VB, ČR, 2017, historické drama, 127 min., režie: Niki Caro, hrají: Jessica Chastainová, Daniel Brühl, Johan Heldenbergh, Martha Issová a další.

Mžitky

Trailer k filmu MžitkyVideo: Artcam

Rok 1945, Stalinova moc ovládá Polsko. Slavný malíř Wladyslaw Strzeminski odmítne dělat umělecké kompromisy a sloužit doktríně socialistického realismu. Je pronásledovaný, vyloučený z univerzity, jeho obrazy jsou strhány ze zdí muzeí a stává se symbolem uměleckého odporu proti tyranii.

Mžitky, Polsko 2016, životopisný, 98 min., režie: Andrzej Wajda, hrají: Boguslaw Linda, Aleksandra Justa, Zofia Wichlaczová a další.

Deník strojvůdce

Trailer k filmu Deník strojvůdceVideo: Mirius FD

Každý strojvedoucí nasbírá pod koly svého vlaku ke dvacítce mrtvol. Šedesátník Ilja to dotáhl na dvacet osm. Iljův syn na dráze začíná a nevyhnutelnost toho, že se stane vrahem, mu způsobuje úzkost -  nejtěžší je čekání na první mrtvolu. Ilja se mu rozhodne pomoci a začne rekrutovat sebevrahy.

Deník strojvůdce, Srbsko/ Chorvatsko 2016, tragikomedie, 85 min., režie: Milos Radovic, hrají: Lazar Ristovski, Mirjana Karanovic, Mladen Nelevic a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám