Hlavní obsah

Filmové premiéry: Dunkerk, Letíme, Valerian a město tisíce planet a Život za život

Právo, Věra Míšková

Výpravné akční válečné drama Dunkerk je příběhem o přežití v dramatické situaci II. světové války. Letíme je dobrodružný příběh malého vrabce, který si myslí, že je čáp. Valerian a město tisíce planet je nová sci-fi Luca Bessona. Život za život sázejí hrdinové stejnojmenného filmu.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Filmové premiéry

Článek

Dunkerk

Trailer k filmu DunkerkVideo: Vertical Ent.

Tisíce mužů britských a spojeneckých vojsk jsou obklíčeny nepřátelskými silami. Ocitají se v pasti na pláži s mořem za zády a musí čelit beznadějné situaci. Při evakuaci francouzského Dunkerku v roce 1940 se nicméně podařilo více než 300 000 spojeneckým vojákům bezpečně přeplout přes Lamanšský průliv do Anglie.

Dunkerk, USA/ Velká Británie/ Francie/ Nizozemsko 2017, válečný thriller, 117 min., režie: Christopher Nolan, hrají: Tom Hardy, Cillian Murphy, Kenneth Branagh, Mark Rylance a další.

Letíme

Trailer k filmu Letíme!Video: BontonfilmCZ

Malý vrabčí sirotek vyrůstá v čapí rodině a je přesvědčený, že sám se narodil jako čáp. Jenže pak jeho adoptivní rodina vyráží na zimu do teplých krajů a Richarda musí nechat doma. Čáp nečáp, vrabec nevrabec, Richard nemá svoje křídla pro nic za nic, a tak vyráží do dálné Afriky na vlastní pěst.

Letíme, Německo/ Norsko/ Belgie/ Lucembursko 2017, animovaný, 84 min., režie: Toby Genkel, v českém znění: Matěj Havelka, Jana Zenáhlíková, Martin Zahálka, Matěj Ruppert a další.

Valerian a město tisíce planet

Trailer k filmu Valerian a město tisíce planetVideo: Bioscop

V roce 2740 jsou Valerian a Laureline zvláštní agenti, které vláda pověřila úkolem udržovat ve vesmíru pořádek. Mají se společně vydat do intergalaktického města Alfa, složeného z tisíců různých národů ze všech koutů galaxie. Na toto historické město útočí neznámý nepřítel a Valerian a Laureline svádí boj s časem, aby našli zdroj zla a zastavili ho.

Valerian a město tisíce planet, Francie 2017, sci-fi, 137 min., režie: Luc Besson, hrají: Dane DeHaan, Cara Delevingne, Elizabeth Debicki, Clive Owen, Ethan Hawke, Rihanna a další.

Život za život

Trailer k filmu Život za životVideo: Artcam Films

Vše začíná v noci, tři mladí surfaři na bouřlivém moři. O několik hodin později, po cestě domů, dochází k nehodě. Vše je zcela závislé na životě v nemocnici v Le Havre, Simonova existence je jenom iluzí. Mezitím v Paříži čeká žena na transplantaci orgánu...

Život za život, Francie/ Belgie, 2016, drama, 103 min., režie: Katell Quillévéré, hrají:Tahar Rahim, Emmanuelle Seignerová, Anne Dorvalová, Bouli Lanners a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám