Hlavní obsah

Filmové premiéry: Čertí brko, Robin Hood, Vdovy, Tři dny v Quiberonu a Kniha obrazů.

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi smrtelníky i pekelníky zavede diváky česká pohádka Čertí brko. Taron Egerton je nový Robin Hood. Vzít své osudy do vlastních rukou musejí hrdinky filmu Vdovy. Drama Tři dny v Quiberonu je portrétem slavné herečky Romy Schneiderové na sklonku kariéry. Hororovou atmosféru má novinka Jean-Luca Godarda Kniha obrazů.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Filmové premiéry

Článek

Čertí brko

Čertí brkoVideo: Falcon

Hříchy lidí z městečka Pytlov jsou pečlivě monitorovány místní pekelnou pobočkou - zapisuje je kouzelné Čertí brko. Když jednou přestane fungovat, Lucifer se rozhodne pověřit doručením nového brka do Pytlova mladého čerta Bonifáce. Tomu ale zdejší šejdíř kouzelné brko hned ukradne. Tím se stane, že Pytlov ovládnou místní vychytralci a podvodníci. Je pak na Bonifácovi, aby osvobodil Pytlov i Lucifera a získal srdce krásné Markétky.

Čertí brko, Česko 2018, pohádka, 99 min., režie: Marek Najbrt, hrají: Jan Cina, Ondřej Vetchý, Judit Bárdos, Jan Budař, Marek Daniel a další.

Robin Hood

Robin Hood trailerVideo: Vertical Ent.

Robin, válkou zocelený bojovník, se vrací z křižáckých výprav, aby společně se svým maurským přítelem Malým Johnem povstal proti zkorumpované anglické vládě v moderní akční podívané plné zběsilých bojů, válečné choreografie i nadčasové romantiky.

Robin Hood, USA 2018, akční, 117 min., režie: Otto Bathurst, hrají: Taron Egerton, Jamie Dornan, Ben Mendelsohn, Jamie Foxx, Paul Anderson a další.

Vdovy

Vdovy Video: CinemArt

Čtyři ozbrojení zločinci jsou policií nemilosrdně odpraveni při pokusu o loupež hodně velkého balíku peněz. Skoro nic po nich nezůstane, jen jejich vdovy, kterým zanechají hrozivé dluhy u hodně nepříjemných věřitelů. A právě tyto dluhy, vztek a zármutek náhle osamělé ženy spojí dohromady.

Vdovy, USA/VB 2018, drama, 129 min., režie: Steve McQueen, rají: Viola Davisová, Michelle Rodriguezová, Elizabeth Debicki, Cynthia Erivo, Colin Farrell a další.

Tři dny v Quiberonu

3 dny v QuiberonuVideo: Film Europe

Do francouzského letoviska Quiberon přijíždí Romy Schneiderová jako herečka na sklonku kariéry, matka, která se marně snaží navázat vztah k vlastnímu dítěti, osobnost výrazně rozkolísaná sklony k alkoholismu a depresím. V přímořském středisku poskytuje rozsáhlé interview, které přijíždí udělat novinář německého deníku Stern Michael Jürgs.

Tři dny v Quiberonu, Německo/Rakousko/Francie 2018, drama, 115 min., režie: Emily Atefová, hrají: Marie Bäumerová, Birgit Minichmayrová, Charly Hübner, Robert Gwisdek, Denis Lavant a další.

Kniha obrazů

Kniha obrazů trailerVideo: Film Europe

Ve filmové eseji najdeme většinu poznávacích znamení Godardovy pozdní tvorby: mísí se v něm zpravodajské titulky, malby, často digitálně zkreslené úryvky z klasických hollywoodských filmů i brutální youtubová propaganda ISIS. Film poukazuje především na odcizení a agresivitu současného světa.

Kniha obrazů, Francie/Švýcarsko 2018, experimentální, 84 min., režie: Jean-Luc Godard

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám