Hlavní obsah

Filmové premiéry: Byl jednou jeden ostrov, Rodina k pronájmu, U moře a další

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Johnny Depp hraje hlavní postavu gangsterky podle skutečnosti s názvem Black Mass: Špinavá hra. Oldřich kaiser jako skvělý vypravěč zve do hlubin přírody ve filmu Aldabra: Byl jednou jeden ostrov. Poslední kapitolou Hunger Games je druhá část Síly vzdoru. Angelina Jolie režírovala sebe i Brada Pitta v melodramatu U moře. Děti potěší francouzská animovaná komedie Proč jsem nesnědl svého taťku. Rodina k pronájmu je komedie o milionáři, který měl všechno vyjma právě rodiny. A nakonec je tu dvouhodinový záznam koncertu Erica Claptona.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 43. týden

Článek

Black Mass: Špinavá hra

Trailer k filmu Black Mass: Špinavá hra Video: Freeman Ent.

V jižním Bostonu sedmdesátých let přemluví agent FBI John Connolly irského mafiána Jamese „Whitey" Bulgera ke spolupráci s FBI a vyřazení společného nepřítele, italské mafie, ze hry. Nesourodé spojenectví se vymkne kontrole a umožní Whiteymu vyhnout se právnímu postihu, upevnit moc a stát se jedním z nejdrsnějších gangsterů v historii Bostonu.

Black Mass: Špinavá hra, USA 2015, 123 min., režie: Scott Cooper, hrají: Johnny Depp, Joel Edgerton, Benedict Cumberbatch a další.

Aldabra: Byl jednou jeden ostrov

Trailer k filmu Aldabra: Byl jednou jeden ostrov Video: Falcon

Působivý rodinný snímek nabízí unikátní osudové příběhy podivuhodných živočichů, kteří obývají atol Aldabra. Rodí se zde, vytvářejí společenství, přivádějí na svět mladé i bojují o své přežití. Film sleduje konkrétní hrdiny ze světa fauny, a je tak spíše než dokumentem vzrušujícím a napínavým příběhem ze světa přírody.

Aldabra: Byl jednou jeden ostrov, ČR 2015, rodinný, 73 min., režie: Steve Lichtag, hrají: Oldřich Kaiser (vypravěč).

Hunger Games: Síla vzdoru, 2. část

Trailer k filmu Hunger Games: Síla Vzdoru - 2. částVideo: Forum Film CZ

Tentokrát nepůjde jen o přežití, ale o budoucnost obyvatel celého Panemu. Konečné zúčtování s nenáviděným prezidentem Snowem se blíží. Reprodrozd Katniss spolu se skupinou nejbližších přátel povede rebely v jejich boji za svobodou. Jednotka z 13. kraje se vydává na misi, jejímž cílem je zničit prezidenta a skoncovat s jeho tyranií.

Hunger Games: Síla vzdoru, 2. část, USA 2015, akční sci-fi, 135 min., režie: Francis Lawrence, hrají: Jennifer Lawrencová, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson a další.

U moře

Trailer k filmu U mořeVideo: CinemArt

Do francouzského přímořského letoviska přijíždí poněkud vyhaslý americký manželský pár, Roland a Vanessa. Partnerské dusno rozčeří až příjezd mladé dvojice, která se usadí v sousedním bytě a připomene oběma manželům, jaké to mezi nimi bylo na začátku. Brzy se ukáže, že mladí se mohou stát katalyzátorem, který vztah Rolanda a Vanessy buď definitivně zničí, nebo ho pomůže vyléčit.

U moře, USA 2015, melodrama, 122 min., režie: Angelina Jolie, hrají: Angelina Jolie, Brad Pitt, Mélanie Laurentová, Melvil Poupaud a další.

Proč jsem nesnědl svého taťku

Trailer k filmu Proč jsem nesnědl svého taťku Video: Intersonic

Napínavý příběh pračlověka Edwarda, který se narodil příliš maličký a byl proto zatracen svým kmenem. Život v izolaci mu však přinesl jiné výhody: objevil tajemství ohně, lovu, moderního způsobu bydlení, lásky a dokonce naděje. Svůj druh nyní dovede s drzostí a humorem vstříc skutečné lidské existenci – kde sníst něčího otce prostě není v pořádku.

Proč jsem nesnědl svého taťku, Francie 2015, animovaný, 95 min., režie: Jamel Debbouze.

Rodina k pronájmu

Trailer k filmu Rodina k pronájmuVideo: Mirius FD

Paul-Andre je šarmantní a trochu nesmělý milionář v nejlepších letech. Má všechno kromě vlastní rodiny. Rozhodne se proto získat ji, ať to stojí cokoli. Náhodou potká Violette, energickou svobodnou matku dvou dětí, která se musí pořádně ohánět, aby uživila svoji rodinu a udržela si střechu nad hlavou. Dál už se nechme překvapit…

Rodina k pronájmu, Francie 2015, komedie, 95 min., režie: Jean Pierre Améris, hrají: Benoit Poelvoorve, Virgienie Efira, Francois Morel a další.

Eric Clapton: Live at the Royal Albert Hall

Trailer k filmu Eric Clapton: Live at the Royal Albert Hall Video: Aerofilms

Koncertem, který se odehrál letos 21. května, oslavil Clapton svou sedmdesátku a 50 let na špici hudebního průmyslu. Film také symbolicky připíjí na vřelý vztah hudebníka a londýnského koncertního sálu Royal Albert Hall, ve kterém Clapton jako vůbec první umělec překročil počet 200 odehraných vystoupení. Film je doplněn exkluzivním krátkým filmem s rozhovory, které vede Paul Gambaccini.

Eric Clapton: Live at the Royal Albert Hall, VB 2015, hudební, 125 min., režie: Blue Leach.

Reklama

Výběr článků

Načítám