Hlavní obsah

Filmové premiéry: Bídníci, Frankeweenie: Domácí mazlíček a Stockholm East

Právo, Věra Míšková

Tento týden má premiéru filmová verze slavného divadelního muzikálu Bídníci podle románu Victora Huga. Hlavní role zpívají Hugh Jackman, Russell Crowe a Anne Hathawayová. Tim Burton natočil černobílou animovanou hororovou komedii Frankeweenie: Domácí mazlíček. A třetí premiérou je švédský milostný příběh Stockholm East.

Upoutávka na film BídníciVideo: Bontonfilm

 
Článek

Bídníci

Foto: Bontonfilm

Filmové premiéry

Nejnovější filmoví Bídníci jsou adaptací stejnojmenného divadelního muzikálu. Zpívá se tu příběh Jeana Valjeana, který byl za krádež chleba odsouzen na galeje a pak podmínečně propuštěn. Celý zbytek života ho pronásleduje komisař Javert, muž zákona, který v něm navždy vidí jen zloděje. Valjean dosáhne inkognito vysokého postavení továrníka a starosty, po smrti propuštěné dělnice Fantine vychová její dceru Cosette a jeho finální střetnutí s Javertem se odehraje v Paříži, na barikádách revoluce.

Bídníci, Velká Británie 2012, 157 min., režie: Tom Hooper, hrají: Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathawayová a další.

Frankeweenie: Domácí mazlíček

Foto: Falcon

Filmové premiéry

Filmový mág Tim Burton natočil dojemný příběh chlapce a jeho psa. Když mladý Victor nečekaně přijde o svého milovaného psa Sparkyho, povolá na pomoc vědu a svého nejlepšího přítele přivede znovu k životu – jen s několika drobnými změnami. Snaží se svůj výtvor ukrývat, ale když se Sparkymu podaří uniknout, zjistí Victorovi spolužáci, učitelé i ostatní obyvatelé města, že znovuzrození může mít příšerné následky.

Upoutávka na film Frankenweenie: domácí mazlíčekVideo: Falcon

Frankeweenie: Domácí mazlíček, USA 2012, 87 min., režie: Tim Burton, hrají: Winona Ryderová, Catherine O'Hara, Atticus Shaffer, Martin Landau, Martin Short, Christopher Lee a další.

Stockholm East

Foto: Film Europe

Filmové premiéry

Se sloganem „Láska je víc než pravda“ přichází do kin dojemný a podmanivý milostný příběh dvou lidí, které spojuje tragédie, jež si vybrala daň na jejich životech a vztazích. Když se Johan a Anna setkají na vlakovém nádraží spojujícím Stockholm s idylickým předměstím, kde oba žijí, vydávají se na nebezpečnou cestu vášně a lží.

Upoutávka na film Stockholm EastVideo: Film Europe

Stockholm East, Švédsko 2011, 95 min., režie: Simon Kaijser, hrají: Mikael Persbrandt, Iben Hjejle, Lars-Erik Berenett, Annika Hallin, Henrik Norlén, Anna Godenius a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám