Hlavní obsah

Film Štěstí vyhrál festival v Montrealu

Právo, míš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MONTREAL

Český film Štěstí režiséra Bohdana Slámy s Aňou Geislerovou, Tatianou Vilhelmovou a Pavlem Liškou v hlavních rolích získal hlavní cenu za nejlepší film na 34. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v kanadském Montrealu.

Článek

Festival du Nouveau Cinema (nového filmu) se zaměřuje na nové trendy v kinematografii a jeho mezinárodní soutěž je určena pro první až třetí filmy režisérů, a to jak hrané, tak dokumentární.

Štěstí zvítězilo v konkurenci dvaceti filmů, mimo jiné Opuštěné země, která získala letošní cenu Camera d'Or v Cannes nebo Capote, autobiografického příběhu legendárního amerického spisovatele.

Slámův film už zvítězil na festivalu v San Sebastianu, kde získal Zlatou mušli za nejlepší film a Stříbrnou mušli pro Aňu Geislerovou za nejlepší ženský herecký výkon, i na festivalu v Aténách. Jeho dalšímu zastávkami na festivalové cestě budou v říjnu ještě Sao Paulo a Londýn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám