Hlavní obsah

Festivalové léto vrcholí

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože poslední velký letní festival se uskutečnil minulý týden v Trutnově, i závěrečný prázdninový víkend nabízí několik pozoruhodných akcí. V pátek začne v letním kině ve Slaném Rock na valníku. Mezi žánry dominuje punk rock, jenž zvítězil v posluchačské anketě na internetových stránkách festivalu.

Foto: Martin Tlustý

Soupravě City Elephant se po střetu se ženou podařilo zastavit až v zatáčce vedoucí těsně pod nelahozeveským zámkem.

Článek

Představí se maďarská skupina Aurora, slovenské Ex-Tip a Konflikt, naši Visací zámek, Banjo Band Ivana Mládka, Znouzectnost, Projekt Parabelum, Lety mimo, SPS, Jaksi taksi a další. Na místě bude dvoudenní vstupenka v prodeji za 440 Kč, jednodenní za 270 Kč.

Řevnický festival

V areálu lesního divadla v Řevnicích se v sobotu uskuteční osmý ročník festivalu Řev. Začátek je stanoven na 12.30 hodin a mj. vystoupí Divokej Bill, Švihadlo, Lety mimo, Vypsaní fixa, Mig 21 a další.

"Festival je hlavně o hezkém prostředí. Mimochodem, tamnímu lesnímu divadlu bude zanedlouho sto let. Bez ohledu na počasí jezdí na akci rok co rok poměrně dost diváků. Kapely vybíráme podle toho, jak jsou v kurzu a které jsou zajímavé, byť jsou třeba na začátku. To se letos týká skupin Cocotte Minute nebo Gaia Mesiah. Mimo to jsme do programu zařadili písničkáře Jima Čerta a Jiřího Schmitzera," řekl Právu Petr Fořt z pořádající Ameby Production.

Reggae Meeting

Čtvrtý ročník festivalu  se bude konat od pátku do soboty na louce u vesnice Sazená v blízkosti Kralup nad Vltavou. Na diváky čekají dvě ozvučené scény, kde proběhnou mimo jiné souboj o nejlepšího reggae selektora roku a taneční soutěž Dancehall Queen.

Ze skupin se představí Babylon Station z Karlových Varů, kteří v nové sestavě nabídnou našláplou live dance"n"dub show a mimo jiné i vokalistu jménem Emsa, jenž rapuje s Bow Wave. Reggae kapela Ilam letos obohatila svou sestavu hned o dva talentované vokalisty, takže na festivalu s nimi bude zpívat Princess T a toaster Supafly. Sobotní den také zpestří skupina TiDi TaDe - okouzlující zpívající tanečnice, které doprovází parta bubeníků vyškolených v západoafrické Gambii. Hlavní hvězdou festivalu budou hosté přímo z Karibiku, King Kalabash a Baron Black z ostrova Martinique.

Mácháč

Pátý ročník tanečního festivalu  se odbude v pátek v areálu Klůček na Máchově jezeře. Vedle mnoha tuzemských diskžokejů pozvali pořadatelé například britské houseové duo Swag, které tvoří dýdžejové a producenti Chris Duckenfield a Richard Brown. Hlavní scénu doplní hiphopový a chilloutový stan, pravděpodobně nebude chybět malá scéna, kde se bude hrát minimal deep techno.

Areál bude příchozím zpřístupněn od 17 hodin, o hodinu později začne produkce dýdžejů. Vstupné na festival činí 350 Kč.

Anketa

Jezdíte pravidelně na velké hudební festivaly?
Ano, zpravidla jezdím na ty největší?
25,2 %
Ano, mám ale raději menší a úžeji zaměřené festivaly?
26,2 %
Zřídka kdy zavítám na hudební festival.
25,2 %
Ne, nezajímají mě.
23,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 282 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám