Hlavní obsah

Festival seriálů udělí cenu Progressive Killer

Brněnský festival seriálové tvorby Serial Killer letos poprvé udělí cenu nazvanou Progressive Killer. Laureátem se 26. září stane filmový a televizní producent a pedagog FAMU Tomáš Hrubý. V jeho portfoliu jsou například tituly Hořící keř a Pustina, tedy české seriály známé i ve světě, oznámila za festival Lenka Jirků.

Foto: HBO

Cenu převezme producent seriálu Pustina Tomáš Hrubý. Na snímku herečky ze seriálu Zuzana Stivínová a Eliška Křenková.

Článek

Festival se v brněnských kinech koná od 24. do 29. září. Druhý a třetí den festivalu je spojený s programem pro televizní profesionály, kterého se zúčastní řada evropských i českých producentů, tvůrců i ředitelů televizí, uvedla Jirků

První ročník festivalu se konal v květnu 2018, kromě profesionálů přilákal na 3000 diváků. Přehlídka postupně navázala oficiální partnerství s televizním festivalem v Edinburghu, získala pozornost nových britských partnerů i Evropské vysílací unie (EBU), která sdružuje televize veřejné služby.

Serial Killer letos divákům opět nabídne světové premiéry, více než 40 projekcí, hlavní soutěžní přehlídku i soutěž nových webseriálů, dále několik nesoutěžních sekcí a retrospektivu toho nejlepšího z norské televizní produkce. V hlavní soutěži se utkají dvě silné české novinky. První je špionážní drama HBO Bez vědomí a druhou kriminální drama Zrádci.

Reklama

Výběr článků

Načítám