Hlavní obsah

Festival Mighty Sounds zve na sladké reggae i punk

Novinky, Stanislav Dvořák

V malé vesničce Olší u Tábora vypukne ve dnech 17. až 19. července další ročník největšího reggae-ska-punkového festivalu ve Střední Evropě Mighty Sounds. Na sedmi scénách vystoupí více než 150 interpretů. Jamajská klasika jako Dave Barker se bude střídat s punkem.

Článek

Klasické reggae budou letos reprezentovat např. zpěváci Pat Kelly a Dave Barker, kteří byli známí v šedesátých a sedmdesátých letech. Rytmy reggae spojovali s tehdy bouřlivě se rozvíjejícím soulem.

Barker např. považoval za své největší vzory Temptations, Jamese Browna, Impressions, Four Tops a Smokey Robinsona. Kellyho jemný projev zase v mnohém připomínal legendárního Sama Cooka, pravděpodobně prvního soulového zpěváka v historii.

Evropské reggae budou reprezentovat Francouzi Dub Inc, americké dirty reggae přivezou The Aggrolites a v neposlední řadě je třeba uvést mimořádně oblíbené New York Ska Jazz Ensemble, kteří už jsou v ČR jako doma a jejich pravidelné vánoční koncerty v Praze se staly tradicí. Od roku 1994 produkují hravou hudbu se spoustou dechových sól, postavenou na jamajských rytmech a spojují v ní taneční rozjuchanost s jazzovou sofistikovaností.

"Návštěvníci se mohou těšit i na slovinské skapunkové vtipálky Elvis Jackson, maltskou 2tone úderku The Rifffs, italské ska rebely Talco a jejich španělské kolegy La Gossa Sorda. Ze země tulipánů dorazí holandský showman Mark Foggo a evropská legenda Mr. Review," uvedli organizátoři.

Punk is not dead

Z tvrdších souborů je možné v Olší vidět třeba kanadské punkové veterány NoMeansNo, dále Buzzcocks, Backyard Babies, Deadline a Peter Pan Speedrock.

Česko-slovenskou scénu budou reprezentovat Polemic, Sto Zvířat, Fast Food Orchestra, Prague Ska Conspiracy, The Chancers, NVU, Totální Nasazení a další.

Vstupenky jsou k dispozici v předprodejních sítích Ticketpro, Ticketstream a Ticketportal nebo online přes web festivalu. Od 1.7. až do 16.7. je možné zakoupit vstupenku za 680Kč. 

Reklama

Výběr článků

Načítám