Hlavní obsah

Festival krátkých filmů Praha míří i do regionů

Novinky, Stanislav Dvořák

Patnáctého až osmnáctého ledna se v pražském Světozoru koná již desátý ročník Festivalu krátkých filmů Praha, který organizuje tým Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Navíc 16. ledna nabídne výběr toho nejlepšího z minulých ročníků v kinech Scala v Brně, Mumie v Ústí nad Labem, Bio Central v Hradci Králové, Junior v Jablonci nad Nisou, v Kavárně KCAŽ v Blatné a v Kotvě v Českých Budějovicích.

Foto: pragueshorts.com

Herec Peter Sellers

Článek

„Jsme potěšeni, že si Festival krátkých filmů Praha v uplynulých devíti edicích našel své diváky a že si vybudoval stabilní místo mezi českými filmovými festivaly. K letošnímu jubileu jsme si navíc nadělili dárek, a to možnost se s diváky v regionech podělit o to nejlepší za naši devítiletou existenci,“ uvedla Radka Weiserová z programového oddělení festivalu.

Prahu čekají mimo jiné lahůdky jako Brutal Relax Show a nově objevené krátké filmy s legendárním komikem Peterem Sellersem.

„Černobílé filmy s talentovaným bavičem vznikly v roce 1957 a déle než dlouhých padesát let je nikdo neviděl. Objevil je totiž úplnou náhodou technik Robert Farrow až při vyklízení budovy tudia Park Lane Films. Tři znovuobjevené komediální filmy mu později otevřely cestu k ikonickým rolím ve filmech Růžový panter či Dr. Divnovláska,” vysvětlila za pořadatele Zuzana Janáková.

Brutal Relax Show je bláznivý sobotní půlnoční program s hororovými a thrashovými snímky, který letos moderuje herečka Simona Babčáková.

Vstupenky na jednotlivé bloky lze zakoupit za 80 korun v pokladně kina Světozor od 12. ledna 2015. Více informací na pragueshorts.com.

Reklama

Výběr článků

Načítám