Hlavní obsah

Festival flamenka v Praze, Olomouci i Českých Budějovicích

Flamenko, to je vášeň a temperament jihu. Španělští umělci předvedou tradiční i novější formy tohoto stylu na festivalu Den flamenka od 24. do 28. listopadu v Praze, Olomouci i v Českých Budějovicích.

Foto: Smart Com.

Andrés de Jerez

Článek

„Festival otevře ve středu 24. listopadu v olomouckém Divadle na cucky koncert vynikajícího zpěváka Andrése de Jerez, jednoho ze zapálených ochránců pravého flamenkového zpěvu, z jehož strhujícího projevu, plného nejčistších emocí, se bude těšit o den později 25. listopadu i pražské publikum v Českém muzeu hudby,“ sdělila za pořadatele Silvie Marková.

V pražském Divadle U Hasičů vystoupí tanečník Ivan Vargas s hudebníky v představení Já osobně 26. listopadu. O den později proběhne na stejném místě exhibiční choreografie tanečních akademií a představení Zahrada souboru madridské tanečnice Virginie Delgadové.

„V Jihočeském divadle v Českých Budějovicích 28. listopadu uzavře festival Den flamenka koncert k poctě legendárního kytaristy Paca De Lucíi, v němž se jako hosté našeho nejlepšího flamenkového kytaristy Morenita de Triany představí jak Ivan Vargas, tak Andrés de Jerez,“ dodala Marková.

Vstupenky a další podrobnosti najdete na www.denflamenka.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám