Hlavní obsah

Festival Ekofilm doplní besedy i výstavy

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Českých Budějovicích, Českém Krumlově a díky Kinematovlaku také v Třeboni, ve Veselí nad Lužnicí a Boršově nad Vltavou proběhne od 6. října filmový festival Ekofilm, který se zaměřuje na životní prostředí i kulturní dědictví.

Článek

Kromě filmu nabídne Ekofilm besedy, semináře, workshopy, výstavy a divadelní představení. 6. října v 17 hodin odstartuje festival u Kinematovlaku na nádraží v Třeboni Jaroslav Dušek, letošní průvodce festivalem. Kapela poté doprovodí přítomné k třeboňskému kinu Světozor, kde v 18. 30 začne promítání filmu s J. Duškem v hlavní roli, Ještě žiju s věšákem, plácačkou a čepicí.

"V českobudějovickém kině Kotva se od 16.30 uskuteční Vzpomínka na Joy Adamsonovou. Na programu je oskarový film Volání divočiny – Příběh lvice Elsy, na které naváže povídání se Zuzanou Beranovou, o méně známých aktivitách Adamsonové s promítáním obrázků národních parků v Keni a od 19 hodin se uskuteční autogramiáda prvního českého životopisu J. Adamsonové, který Z. Beranová před nedávnem napsala. Obě jmenované dámy spojuje rodná Opava a láska k Africe," uvedla Veronika Dušková, tisková mluvčí Ekofilmu.

Filmový maratón bude spuštěn ve 20.00 evropskou premiérou kanadsko–francouzského filmu Změny klimatu - Blýská se na časy. "Dokumentární drama ukazuje na osudech tří lidí z různých částí světa přímé dopady klimatických změn v roce 2075. Film je založen na nejnovějších vědeckých poznatcích," doplnila mluvčí.

Ekofilm vznikl v roce 1974 v Ostravě a dnes je vůbec nejstarším festivalem svého druhu v Evropě. Od roku 2000 je členem mezinárodního sdružení festivalů o životním prostředí ECOmove International se sídlem v Berlíně.

Další informace na www.ekofilm.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám