Hlavní obsah

Festival Colours se po 10 letech stěhuje, příští rok bude pod Vysokými pecemi

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Po deseti ročnících se hudební festival Colours of Ostrava v příštím roce přestěhuje z centra Ostravy do industriálního areálu bývalých hutí ve Vítkovicích. Informovali o tom v úterý pořadatelé. Všechny festivalové scény budou umístěny v tzv. Dolní oblasti Vítkovic. Stěhováním pořadatelé sledují dva cíle - zvýšit návštěvnost a dát impuls novému rozmachu této prestižní hudební přehlídky.

Foto: Aleš Honus, Právo

Článek

„Nové místo nabídne kromě venkovních i vnitřních scén oproti původnímu areálu řadu praktických výhod, po kterých volali naši návštěvníci. Například větší prostor, zázemí, hygienu i stanové městečko, vlastní parkoviště a řadu dalších. Festival navíc ale získá na další unikátnosti. Dolní oblast Vítkovice fascinuje svojí industriální krásou, hudba a diváci se dostanou do takového prostředí, které nikdo jiný u nás nemá,“ řekla ředitelka festivalu Zlata Holušová.

V areálu tzv. Dolní oblasti Vítkovic budou umístěny všechny nejdůležitější scény, takže odpadne nutnost přecházení mezi oběma hlavními areály. „Nevýhodu vidím jen jednu, a tou je nostalgie. Deset let jsme v centru města prožili krásné festivaly, všichni už to tam důvěrně znají, ale festival se potřeboval posunout dál. Hledali jsme nový prostor a našli jsme ho,“ uvedla Holušová.

Prostor před hlavním pódiem bude mít kapacitu až padesát tisíc lidí. „Jestliže loni měli lidé pocit, že program loni nebyl hvězdný, tak tentokrát vás mohu ujistit, že hvězdný bude,“ řekla Holušová.

Foto: Aleš Honus, Právo

Jedenáctý ročník čtyřdenního festivalu se uskuteční v polovině července, pořadatelé již s velkým předstihem potvrdili jména prvních hvězd - kromě proslulého Kronos Quartetu dorazí také americká psychedelická kapela Flaming Lips. „Už teď mohu slíbit, že program bude ohromující. Bude to obrovský hudební svátek,“ dodala ředitelka.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám