Hlavní obsah

Festival Colours of Ostrava je téměř vyprodán, zbývá posledních 300 lístků

Právo, Aleš Honus

Festival Colours of Ostrava, který se uskuteční od 15. do 18. července, je téměř vyprodán. V předprodejích zbývá už jen posledních 300 čtyřdenních vstupenek, které zřejmě zmizí v nejbližších dnech nebo hodinách. Informovali o tom pořadatelé festivalu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Do Ostravy přijede Iggy Pop.

Článek

Po doprodání posledních 300 vstupenek bude festival vyprodaný a návštěvnost dosáhne 25 tisíc. „Jelikož se náš areál nedá rozšiřovat do nekonečna a protože chceme zachovat divácký komfort, rozhodli jsme se zastavit předprodej,“ uvedla ředitelka festivalu Zlata Holušová s tím, že jednodenní vstupenky, které se prodávaly v minulých ročnících, letos nebudou k dispozici.

„Je to samozřejmě skvělá zpráva, těšíme se z tak obrovského zájmu diváků a děkujeme jim. Je to pro nás ale i zavazující, abychom pro ně vytvořili co nejlepší podmínky v areálu,“ dodala.

Z hlediska návštěvnického komfortu festival nabídne letos několik novinek. Přes řeku Ostravici bude postavena druhá lávka, která bude spojovat oba festivalové areály. „U obou hlavních scén kromě zvětšení prostoru pro diváky vyrostou tribuny pro asi 1400 lidí. Scénu ve stanu v podhradí nahradí venkovní scéna s větší kapacitou. Divadelní scéna se stěhuje také do většího stanu pro 800 návštěvníků,“ uvedl mluvčí festivalu Jiří Sedlák.

Iggy i Cranberries

Na festivalovou mapu přibudou také další místa s programem - především zastřešená New York City stage s kapacitou 1 600 lidí nebo diskusní prostor Stará Aréna – Inspirace 2015.

Na devátém ročníku Colours letos vystoupí Iggy Pop s kapelou The Stooges, The Cranberries, Regina Spektor, Afro Celt Sound System, Jaga Jazzist, Erik Truffaz & Sly Johnson feat. Philippe Garcia, Brendan Perry, Open Hands, Acoustic Ladyland, Porcupine Tree, Zion Train, The Gypsy Queens and Kings a mnoho dalších zahraničíních kapel.

Tuzemskou scénu budou zastupovat Blue Effect, Circus Ponorka, Čechomor, Duende, Gang Ala Basta, Goodfellas, Charlie Straight, Ida Kelarová, Lenka Filipová, Marek Ztracený, Marta Kubišová, Midi Lidi, MIG21, Please the Trees, Post-It, Skyline, Sunflower Caravan, Štěpán Rak, The Cornflakes, Tomáš Klus, United Flavour, Visací zámek, Wohnout, W.W.W. či Zrní.

Colours of Ostrava nabídnou návštěvníkům celkově na dvanácti venkovních i vnitřních scénách přes 100 zahraničních a domácích kapel, DJs, divadel, dále pak filmy ve spolupráci Letní filmovou školou, diskuse ve spolupráci s týdeníkem Reflex, workshopy i dětský svět.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám