Hlavní obsah

Festival Barevná devítka spojí exotickou hudbu a jídlo

Novinky, Stanislav Dvořák

Již patnáctý rok se koná Barevná devítka, specifický world music & food festival, v pražském parku Podvinní nedaleko metra Vysočanská. Africkou, izraelskou či kubánskou hudbu si tam návštěvníci užijí i s exotickými jídly 31. srpna. Vstup je zcela zdarma.

Foto: Barevná devítka

Bijou Camara & Guinee Toumboui

Článek

„Již patnáct let přináší festival Barevná devítka veřejnosti příležitost seznámit se s rozmanitou kulturou různých zemí. Protože nejen láska prochází žaludkem, dáváme letos velký prostor světové gastronomii. V parku vybudujeme Chef zónu, kde si návštěvníci budou moci uvařit gastronomické pochoutky s letošní vítězkou oblíbené televizní kuchařské soutěže. Pestřejší a rozmanitější bude i nabídka více než 50 stánkařů ve festivalovém městečku,“ sdělil Adam Vážanský, místostarosta Městské části Praha 9, která festival pořádá.

Za hlavní hvězdu a vrchol večera považují pořadatelé skupinu Beta Zinq. Pochází z Izraele, nedá se však označit za typickou world music. I když se někdy inspiruje  blízkovýchodní tradicí, užívá spíše kytary a syntezátor a výsledkem je indie pop-rock s prvky funku a elektroniky.

Foto: Bjorn Steinz

Mário Bihári

Do Podvinní se opět vrátí africká skupina Bijou Camara & Guinee Toumboui či zpěvák a hudebník Mário Bihári. Kubánský styl son představí kapela Pragasón, arabský folklór zase skupina Habub.

Vedle exotiky bude součástí programu také přehlídka českého folklóru a tradičních řemesel Celé Česko na devítce.

Aktivní návštěvníci se mohou zapojit do workshopů kubánských a japonských tanců nebo využít bubenický workshop se členy afrického souboru Bijou Camara & Guinee Toumboui. Začíná se ve 12.00.

Reklama

Výběr článků

Načítám