Hlavní obsah

Febiofest přivítá scenáristu filmů Královna a Poslední skotský král

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Febiofest přivítá Petera Morgana, scenáristu filmů Královna a Poslední skotský král. Ve spolupráci s Berlinale uvede sekci Culinary Cinema. Febiofest se uskuteční 17. až 25. března v Praze.

Foto: Profimedia.cz

Peter Morgan

Článek

Morgan získal za Královnu Zlatý glóbus a představitelka hlavní role Helen Mirrenová Oscara. Neméně zajímavý byl i film Poslední skotský král o evropském lékaři a ugandském diktátorovi Idi Aminovi nebo Rivalové, drama o soupeření mezi závodníky Formule 1 Niki Laudou a Jamesem Huntem. Morgan byl dvakrát nominován na Oscara a čtyřikrát získal cenu BAFTA. Febiofest mu udělí Kristiána za přinos světové kinematografii.

”Letos podruhé představí Febiofest filmy z kulinářského prostředí spojené s exkluzivní večeří nesoucí název berlínské filmové sekce. Tentokrát budou organizátoři v rámci Culinary Cinema promítat během festivalového víkendu od pátku 18. 3. do neděle 20. 3. v kině CineStar Praha – Anděl a večeře budou následně servírovat v prostředí speciálně upravené restaurace v přilehlém andel's Hotelu Prague,” sdělila Martina Reková.

Na programu bude spolu s italským menu americká nezávislá komedie Trattoria nahlížející pod pokličku tvrdého kulinářského businessu a okořeněná komentáři skutečných šéfkuchařů, dále pak michelinské nouvelle cuisine a první gurmánský thriller Ryba, kuře, krab, který sleduje držitele michelinské hvězdy na mezinárodní kuchařské olympiádě Bocuse d'Or, a na závěr asijská kuchyně a japonský historický milostný příběh Kuchyň samurajů inspirovaný skutečnými událostmi.

Festivalovou cenu Grand Prix udělí vítězi sekce Nová Evropa porota složená z filmových fanoušků a jedné známé osobnosti. Zájemci se mohou začít hlásit prostřednictvím dotazníku na webových stránkách festivalu www.febiofest.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám