Hlavní obsah

Ewa Farna, The Atavists Wohnout, Circus Ponorka a další zahrají vědcům

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu 13. května se od 16.30 v pražském Lucerna Music Baru uskuteční festival Hudebníci vědcům. Kapely a muzikanti vyjádří poděkování všem odborníkům za to, co pro veřejnost vytvořili a vytvářejí v čase pandemie. Představí se Ewa Farna, The Atavists, Tam Tam Batucada, Vanua 2, Wohnout, N.O.H.A., Circus Ponorka, Václav Koubek a Tomáš Matonoha & Inspektor Kluzó.

Foto: Jan Kardinál

Ewa Farna na koncertě.

Článek

Od počátku, kdy rektor ČVUT Vojtěch Petráček představil svou improvizovanou masku z pet lahve, až po uvedení do výroby a distribuce masek, respirátorů, dezinfekce a plicního ventilátoru, uběhlo pouhých čtrnáct dnů. Veškerý proces od nápadu po realizaci se odehrával na ČVUT pod vedením rektora Vojtěcha Petráčka. „Přejeme si, aby se celý svět dozvěděl o tom, jaké máme úžasné vědce a schopné kolegy,“ uvedl Petráček.

Live stream z festivalu zajišťuje Audiovizuální centrum studentů ČVUT a díky Lucerna Music Baru bude divákům umožněno pomocí video technologie vstoupit přímo do klubu. Kapelám vrátí možnost zahrát si koncert opět s přítomným publikem a divákům dá šanci být znovu součástí živého koncertu.

Diváci se prostřednictvím video platformy připojí do virtuální místnosti a video z jejich webkamer bude zobrazeno na LED obrazovkách rozmístěných v Lucerna Music Baru. Ve virtuální místnosti pak mohou diváci sledovat živý koncert, podívat se, kdo se dívá s nimi anebo si sdělovat zážitky z koncertu prostřednictvím chatu. Tedy téměř jako na klasickém koncertu.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám