Hlavní obsah

Evanescence hráli gotické skladby s orchestrem

Právo, ČTK, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Své písně, které se v originálních verzích nesou převážně v goticrockovém stylu, osvěžené doprovodem symfonického orchestru a také elektronickými prvky v sobotu v pražském Kongresovém centru představila americká skupina Evanescence. Dvojnásobní držitelé ceny Grammy v čele s frontmankou Amy Leeovou měli vyprodáno.

Foto: Petr Horník, Právo

V čele Evanescence stojí od začátku zpěvačka Amy Leeová.

Článek

Na začátku koncertu se divákům představil samostatně symfonický orchestr. Jeho členové uvedli díla od Ludviga van Beethovena nebo Wolfganga Amadea Mozarta. Zahráli ale například i píseň Sally's Song z filmu Ukradené Vánoce, kterou na jednom z alb Amy Leeová přezpívala.

Po půlhodinové přestávce nastoupila pětičlenná formace na pódium a přivítal ji bouřlivý potlesk. První píseň byla poznamenaná zřejmě špatným ozvučením, kdy ani zpěvaččin jasný hlas nedokázal přehlušit sílu orchestru, elektrických kytar a bubnů najednou. Zbylé písně už ale zněly sálem perfektně.

Foto: Petr Horník, Právo

Evanescence hráli s orchestrem.

Vystoupení s orchestrem bylo pro Leeovou velkým snem již od mládí, řekla publiku. Nové aranže starším hitům prospěly, zatímco u ostrých písní jim dodávaly potřebný důraz, u pomalejších skladeb, kdy pódium opustil i bubeník, je patřičně zjemnily.

Skladby, které skupina hrála, vydala na čtvrtém studiovém albu Synthesis, které kromě tradičních hitů obsahuje i dvě nové skladby. Diváci se dočkali nejznámějších písní jako je Bring Me To Life a My Immortal, ale také například nové Hi-Lo.

Foto: Petr Horník, Právo

Evanescence zahráli i své hity v nové úpravě.

Evanescence založili v roce 1995 v Little Rocku Amy Leeová s kytaristou Benem Moodym, který v kapele působil do roku 2003. Skupina debutovala albem Fallen (2003), po kterém vydala ještě desky The Open Door (2006) a Evanescence (2011) a také živou nahrávku Anywhere But Home (2004). V roce 2012 ohlásila pauzu, kterou ukončila v dubnu roku 2015.

Loni vystoupila na českém festivalu Rock for People v Hradci Králové. V listopadu pak vydala své dosud poslední album Synthesis.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám