Hlavní obsah

Eva Herzigová a Anna Geislerová ve filmu Pohádkář

Novinky, Stanislav Dvořák

Režisér Vladimír Michálek natočil snímek Pohádkář s modelkou a herečkou Evou Herzigovou, Jiřím Macháčkem, Annou Geislerovou či Matějem Hádkem. Ve středu zveřejnil první trailer.

Upoutávka na film Pohádkář

 
Článek

Eva Herzigová se tak poprvé objevuje v českém filmu a v jedné z hlavních rolí. Modelka již dříve hrála v zahraničí. I když nešlo o vyloženě slavné role, které by si každý pamatoval, má na kontě třeba francouzskou komedii Strážní andělé, italský film Žena mého přítele, koprodukční snímek Modigliani nebo krimi thriller Cha cha cha.

Podle autorů Pohádkáře půjde „o moderní love story o muži uvězněném ve vlastních lžích a vztazích ke dvěma ženám“. Scenárista Marek Epstein napsal příběh na motivy knížky Báry Nesvadbové. Celý je zarámován pátráním po identitě neznámého muže a díky tomu se detektiv Roth dostává doprostřed příběhu o lásce a nevěře. Hlavní hrdina (Pohádkář) žije ve dvou vztazích souběžně a už ani nedokáže oddělit lži od reality.

Foto: Jan Handrejch, Právo

„Je to jakási skládanka, která, jak doufám, bude neustále držet diváka v napětí. Nejedná se zde totiž o klasickou lineární linku vyprávění. Příběh se odehrává v mnoha časových rovinách a každá situace je pro diváka velmi zajímavá. Nic zde není jen tak a vše má svůj smysl. Každý detail, každé aranžmá. Prostě se musí jednat o kompaktní celek ve všech složkách.  A to je pro mne asi ten nejvíc vzrušující prvek celého  filmu. Udržet vše pohromadě, aby to dokonale fungovalo,“ řekl režisér Vladimír Michálek.

Hudbu složil Roman Holý, zakladatel legendárních českých kapel J.A.R. či Monkey Business a rovněž zkušený autor filmové hudby.

Reklama

Výběr článků

Načítám