Hlavní obsah

Erotické video Madonny i nahrávací smlouva Hendrixe jsou k mání na internetové aukci

– New York

První nahrávací smlouva rockové legendy Jimiho Hendrixe i erotické video a audiokazety, jež zpěvačka Madonna poslala svému někdejšímu osobnímu strážci, jsou mezi 450 nabídkami internetové aukce, která začala v pondělí 27. července a potrvá do 5. srpna.

Článek

K mání jsou předměty vztahující se k osobnostem rokenrolové a populární hudby, například ke členům Beatles, Elvisovi Presleymu, Bobu Dylanovi, Bruci Springsteenovi, Rolling Stones nebo rapperovi Eminemovi. K prohlédnutí i ke koupi jsou na adrese www.gottahaverockandroll.com.

Hendrixova smlouva se odhaduje na 4,5 miliónu korun

Hendrixova první nahrávací smlouva na milión dolarů, již hudebník uzavřel 25. října 1965, by mohla vynést 250 tisíc dolarů (4,5 miliónu korun). Hendrix se v ní zavázal ke tříletému koncertování exkluzivně pro newyorskou společnost PPX Enterprises. Dokument, na němž je jeho křestní jméno napsáno s dvěma "m", také zaručuje hudebníkovi jedno procento z prodeje nahrávek.

Za dvě audiokazety se 17 minutami vzkazů, jež Madonna nechala v letech 1992 a 1993 na telefonním záznamníku svého strážce a milence Jamese Albrighta, možná kupec zaplatí i 40 tisíc dolarů. Cena videa zachycujícího zpěvačku v hotelovém pokoji s dalšími aktéry filmu Dangerous Game z roku 1993 by mohla dosáhnout až 14 000 dolarů.

Žádná z kazet se neprodává s autorskými právy, takže je nový majitel nebude smět šířit. Ke koupi jsou rovněž kopie milostných dopisů, které Madonna Albrightovi faxovala coby Lola Montezová v letech 1992 až 1994.

Lennonovo sako je také mezi nabízenými předměty

Mezi dalšími nabídkami je původní pracovní verze textu k Dylanově písni A Hard Rain's a-Gonna Fal z roku 1962, saka Johna Lennona i Eminemův převlek parodující Michaela Jacksona.

Šéf aukce Peter Siegel očekává, že se přes těžké ekonomické časy nabídky kupců vyšplhají vysoko. "Popová kultura je mezinárodní, lidi mají stále dost peněz a naše ceny jsou relativně výhodné ve srovnání s cenami za díla neznámých umělců, kteří se možná jednou proslaví," řekl Siegel.

Některé z nabízených předmětů si zájemci mohou prohlédnout osobně v obchodě Gotta Have It v New Yorku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám