Hlavní obsah

Ennia Morriconeho připomene nová koncertní show

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zesnulého slavného italského hudebního skladatele Ennia Morriconeho si příští rok budou moci hudební příznivci připomenout prostřednictvím nového koncertního programu, který připravoval krátce před svou smrtí. Napsal to britský magazín nme.com.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ennio Morricone vystupoval často v České republice.

Článek

Nová show dostala název Ennio Morricone – The Official Concert Celebration. Označována je jako unikátní produkce pro velké arény. Počítá se i s dokonalým zvukem na všech vystoupeních.

Program bude dirigovat skladatelův syn Andrea Morricone. Nabídne množství scén ze slavných filmů, do kterých napsal slavný skladatel hudbu.

Bude obsahovat rovněž dosud nikdy nezveřejněné záběry zachycující ho při autorské i dirigentské práci.

V orchestru, který novou show připravuje, budou hrát mnozí sólisté, se kterými Ennio Morricone během dlouhých let na hudební scéně spolupracoval. Takto prý bude zachována atmosféra jeho živých vystoupení.

On a jeho syn nový koncertní program intenzivně chystali s produkční společností GEA Live. Skladatel ale 6. července 2020 ve věku 91 let náhle skonal.

„Otec mi samozřejmě moc chybí, ale moci ho uctít dirigováním celého symfonického orchestru a sboru, který bude hrát jeho fenomenální hudbu, bude skvělým a hluboce emotivním zážitkem,“ uvedl v rozhovoru pro média Andrea Morricone.

Turné programu se uskuteční v listopadu a prosinci roku 2022. Plánují se zastávky ve městech Londýn, Berlín, Frankfurt nad Mohanem, Rotterdam, Brusel, Paříž, Budapešť, Praha, Vídeň, Krakov a Lodž. Termíny budou upřesněny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám