Hlavní obsah

Elektrometaloví Egotrip zkouší prorazit v zahraničí

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražská skupina Egotrip, která kombinuje moderní metal s industriální elektronikou, se pokouší prosadit v zahraničí. V pátek se představí v rakouském Linci na festivalu Metal Overdose a o týden později zamíří do Norimberku, kde vystoupí jako hlavní hvězda večera v klubu Avalon´s Dust. Na jaro pak chystá turné po Rakousku, Německu a Polsku.

Článek

Egotrip si za tři roky své existence už vyzkoušeli hraní po boku zahraničních kapel. V České republice několikrát hráli před Waltari a vystoupili i před německými Die Krupps. Zpěvák Jiří Fojtík prozradil Novinkám, že kapela vždy usilovala o to prorazit v zahraničí, jako se to povedlo i představitelům táborské scény v čele se Sunshine. "Od začátku jsem to chtěli směřovat do zahraničí. Finské kapely také vystupují především mimo rodné Finsko. Tamní vydavatelství ale fungují jinak, snaží se kapely dostat ven. To tady neplatí," řekl.

Kapela by proto i svou druhou desku, následovníka loňské Distance Unlimited, ráda vydala v zahraničí. Právě kvůli tomu chystá na leden zahraniční turné. "Nevydají vám desku, když tam nehrajete, a naopak, když na tamním trhu nemáte desku, tak těžko získáte šanci vystupovat. Je to uzavřený kruh," dodal Fojtík.

Na leden plánuje skupina turné po Německu, Polsku a Rakousku s polskou skupinou Dive 3D a rakouskými SYN, které začne 10. ledna v pražském Rock café. "Turné potrvá dva měsíce, ale bude v etapách, protože všichni v kapele jsou zaměstnaní a mají závazky v dalších souborech," řekl Fojtík, podle něhož se kapela představí na patnácti štacích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám