Hlavní obsah

Dvořák rozdával v ČT výpovědi

Právo, jp

Generální ředitel České televize Petr Dvořák udělal roční vyhodnocení efektivity práce kreativních producentů. Se čtyřmi z nich se rozloučil, smlouvu na rok prodloužil sedmnácti vedoucím producentům.

Foto: Milan Malíček, Právo

Generální ředitel ČT Petr Dvořák

Článek

Propouštělo se ale i v jiných úsecích ČT, například z programového oddělení odejde v nejbližší době asi čtrnáct lidí. Skončili kreativní producenti Josef Prouza (skupina pro zábavnou tvorbu), Antonín Trš (skupina alternativní publicistiky a dokumentaristiky), David Jungmann (skupina pro národnostní, etnické a jiné menšiny) a Daniel Tuček (skupina pro debuty a začínající autory).

„Dospěli jsme k závěru, že alternativní publicistiku a dokumenty, pořady pro menšiny nebo práci se začínajícími autory zahrnují do svých aktivit i jiné tvůrčí skupiny. Není potřeba mít samostatné tvůrčí skupiny pro to určené,“ vysvětlil redukci stavu ředitel vývoje pořadů a programových formátů Jan Maxa.

ČT dává nejvíc peněz do hrané tvorby

Loni schválila programová rada 297 programových projektů. Více než padesát procent z nich tvořily dokumenty, z osmnácti procent to byla zábava a patnáct procent hraná tvorba. Divadlo, hudba a balet se podílely třinácti procenty a po jednom procentu měly animovaná tvorba a pořady pro děti.

Nejvíce peněz vložila loni Česká televize do hrané tvorby (66 procent), do dokumentů (17 procent) a do zábavy (11 procent). V letošním roce se zatím schválilo 65 nových programových projektů v hodnotě více než 185 miliónů korun. Téměř z 50 procent to byly investice do hrané tvorby, zábavné pořady získaly dosud 38procentní podíl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám