Hlavní obsah

Duka převzal Bibli ilustrovanou poprvé dílem českého umělce

Právo, Peter Kováč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kardinál Dominik Duka převzal v úterý odpoledne ve Velkopřevorském paláci v Praze unikátní vydání Bible ilustrované grafikami velikána českého umění Bohuslava Reynka. Darovaná kniha má hodnotu 65 tisíc korun. Bibli s iniciálami B + R vydalo nakladatelství Euromedia Group a její generální ředitel Andreas Kaulfuss ji předal do rukou českého primasa.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Pražský arcibiskup Dominik Duka (uprostřed) převzal jeden z prvních exemplářů nově představené Bible Reynek. Na snímku vlevo ředitel nakladatelství Euromedia Andreas Kaulfuss a vpravo podnikatel Richard Fuxa, který vznik knihy inicioval.

Článek

Bible ilustrovaná Reynkovými grafikami existuje ve dvou verzích, luxusnější v kůži v nákladu 250 kusů a běžnější v plátěné vazbě. Obě verze obsahují text Starého a Nového zákona podle Jeruzalémské bible v českém překladu manželů Halasových.

Duka poděkoval všem, kteří se zasloužili o první vydání Bible ilustrované dílem českého výtvarníka. Nápad vydat knihu s Reynkovými grafikami vznikl v souvislosti s přípravou výstavy tohoto českého umělce, která je v současné době k vidění ve Valdštejnské jízdárně a patří ke kulturním senzacím Prahy.

Jeden z výtisků bude na výstavě vydražen a získané prostředky budou použity na charitativní účely.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám