Hlavní obsah

Druhý ročník Nouvelle Prague nabídne i křest alba skupiny Zrní

Právo, (jaš)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhý ročník vyhledávacího hudebního festivalu Nouvelle Prague se letos uskuteční 7. - 8. listopadu opět v prostorách smíchovského pivovaru Staropramen v Praze.

Foto: ČTK - Kateřina Šulová

Skupina Zrní bude hájit čest domácích barev.

Článek

Hudebnímu programu budou vévodit dva hlavní hosté, kapela Balthazar z Belgie a domácí formace Zrní. Balthazar se v Praze představili nejen jako support britských Editors na jejich loňského turné, ale odehráli tam i sólový koncert.

Skupina Zrní pak letos na Nouvelle Prague pokřtí své zbrusu nové album Následuj kojota, které vyšlo minulý pátek.

Letos byla do programu ve spolupráci s hudebním časopisem FullMoon vybrána i čtveřice tuzemských interpretů. Jde o Vložte kočku, kteří si za loňskou desku odnesli ceny Vinyla i Anděl v kategorii elektronické hudby, Kittchena, jenž byl letos nominován na ceny Apollo za nejlepší album roku 2013 a Anděl, olomoucké Nylon Jail, kteří měli žánrovou andělskou nominaci, a kapelu Please The Trees.

Zajímavá bude nesporně i účast zahraničních kapel. Z Austrálie do Prahy přiletí Ball Park Music a Calling All Cars, Kanadu budou zastupovat Slow Down Molasses a The Visit. Z Izraele dorazí Skyroads, Jihoafrická republika nabídne The Plastics a Spojené státy nabídnou Sun Club.

Reklama

Výběr článků

Načítám