Hlavní obsah

Do Brna míří rockoví harcovníci Uriah Heep, Slade i Lucie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Především fanoušky starých rockových harcovníků z Česka i ciziny potěší nabídka velkých koncertů, které se v Brně uskuteční v první polovině halové a klubové sezony. Dorazí hned několik britských kapel, které na scénu vstoupily v 60. a 70. letech a které se do Brna vrací opakovaně, konkrétně Uriah Heep, Slade, Sweet a Smokie.

Foto: Profimedia.cz

Uriah Heep

Článek

Poprvé přijedou Britové Marillion. Vstupenky na jejich koncert se v Brně prodávaly už v roce 1989, nakonec ale pořadatel s penězi utekl do ciziny, a Marillion tak dorazí až letos v prosinci, téměř po 30 letech.

Brněnskou zastávku mají v plánu také finští rockeři The Rasmus. Fanoušky Smokie potěší říjnový koncert sedmašedesátiletého Chrise Normana, bývalého zpěváka skupiny, který v 80. letech vstoupil na sólovou dráhu.

Foto: Universal Music

The Rasmus zamíří o víkendu do Kadaně. Zpěvák Lauri Ylönen na snímku druhý zleva.

Normanovo brněnské vystoupení se uskuteční v DRFG Aréně, největším koncertním prostoru ve městě, kde se na podzim představí také české a slovenské hvězdy. Koncert k 50 letům činnosti tam odehraje Elán, 50. narozeniny na stejném místě oslaví s fanoušky Daniel Landa. Dorazí také skupina Lucie, která odehraje v listopadu hned dva koncerty.

Foto: Ondřej Pýcha

Lucie

Současnější tvář populární hudby nabídne například program klubu Fléda, kde v úvodu sezony vystoupí německé taneční duo Booka Shade nebo novozélandská melancholická hudebnice Princess Chelsea. Do Česka dorazí jen pár dnů po vydání nové desky The Loneliest Girl, uvedla PR manažerka Flédy Sabina Coufalová.

Díky přehlídce Jazz Groove Brno a podzimním ozvěnám jarního Jazzfestu se mohou lidé těšit také na zahraniční interprety, kteří se pohybují na pomezí soulu, funku, jazzu i popu. S početným ansámblem dorazí Al McKay, někdejší kytarista slavných Earth, Wind & Fire. Do Brna se vrátí také francouzští Electro Deluxe nebo baskytarista Richard Bona s kapelou.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám