Hlavní obsah

Divoši Stomp přijedou v dubnu do Prahy

Novinky, Stanislav Dvořák

Představení souboru Stomp plné perkusí, tance a divadla se vracejí do Prahy. Budou se konat 11. až 13. dubna v Kongresovém centru Praha, a to vždy od 20 hodin s výjimkou soboty, kdy je přidáno odpolední vystoupení od 14 hodin.

Článek

Stomp používají ve své show běžné předměty, jako jsou trubky, popelnice, láhve nebo zapalovače, aby vytvořili rytmickou strukturu, v jejímž rámci pak tancem realizují na pódiu různé abstraktní představy. Vše bez slov.

Vrací tak do našich dob strhující sílu a nadšení dávných kmenových rituálů Afriky či Austrálie. V Česku už několikrát vystoupili a pokud jste je nezastihli, klipy z jejich tvorby lze najít i na internetu.

Unikátní seskupení bylo založeno v Brightonu ve Velké Británii v létě 1991 jako výsledek spolupráce dvou umělců – Luka Creswella a Steva McNicholsona. Tehdy se v londýnském divadle Bloomsbury odehrálo první vystoupení STOMP, za které skupina hned obdržela první cenu v kategorii okrajových žánrů. Po tomto úspěchu následovalo tour po celém světě, od Hong-Kongu po Barcelonu, od Dublinu po Sydney.

Úspěch vyvrcholil vyprodanou sezónou v londýnském divadle Sadler´s Wells v lednu roku 1994, kde STOMP obdrželi cenu za vůbec nejlepší zábavnou a choreografickou show.

Lístky jsou k dostání v síti TicketPro.

Reklama

Výběr článků

Načítám