Hlavní obsah

Divokej Bill vydá na jaře album a potom pojede na turné

Právo, kul, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Divokej Bill hlásí, že své nové album vydá na začátku dubna roku 2017. Poté se vypraví na koncertní turné, jehož start je naplánovaný na 25. května do Plzně. Potrvá až do počátku září.

Foto: Divokej Bill - Radka Budská

Divokej Bill bude mít přístí rok velmi pestrý.

Článek

Po vydání dosud aktuálního alba „15“ (2013) se úvalská kapela věnovala především koncertování. Přesto každý rok nadělila příznivcům tematické album – v roce 2014 akustické G2 Acoustic Stage, v roce 2015 hity Platinum Collection a letos záznam koncertu z Úval nazvaný Doma. Posledně jmenované album pak odstartovalo příběh novinky. Na koncertě kapela představila písničku Tsunami, která bude součástí chystaného počinu.

„Na nové desce jsme začali pracovat zhruba před rokem. Měli jsme hodně hraní a taky nás dost zaměstnala příprava a nahrání živáku Doma, takže k plnému soustředění na album dochází právě teď,“ říká zpěvák Vašek Bláha.

Předvánoční čas tedy strávil Divokej Bill ve studiu, aby se k finálnímu dotažení mohl vrátit po novém roce.

Na podporu nového alba vyráží kapela na velké open air turné Divokej Bill Lobkowicz Tour 2017. „Bude to turné po velkých amfiteátrech, prostě takové, jaké mají naši fanoušci rádi. Chystáme různá překvapení a věříme, že se to bude líbit. Představíme písně z nového alba, ale samozřejmě dojde i na naše klasické pecky,“ prozradil houslista Adam Karlík.

Reklama

Výběr článků

Načítám