Hlavní obsah

Divadelní svět Brno zve diváky do hlediště i online

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festival Divadelní svět Brno jako první z letošních festivalů pozve diváky do hlediště divadel. Od 20. do 25. května se festival se sníženou kapacitou sálů uskuteční naživo nejen ve venkovních prostorách, ale i ve vybraných brněnských divadlech. Vzhledem k pandemickým opatřením vznikala souběžně online podoba festivalu, která bude zdarma dostupná divákům v online prostoru.

Foto: archiv DS Brno

Mezi zahraničními streamovanými inscenacemi bude i izraelský soubor Kibbutz Contemporary Dance Company.

Článek

„Dlouhé a náročné jednání se vyplatilo a ministerstvo zdravotnictví se nám rozhodlo udělit výjimku z platných epidemiologických opatření, čímž festivalu coby jednomu z pilotních projektů rozvolňování umožnilo jeho plnohodnotnou realizaci už od prvního dne. Naše velké poděkování patří i vedení ministerstva kultury, které vnímá význam festivalu,“ říká Martin Glaser, ředitel Národního divadla Brno a festivalu Divadelní svět Brno.

Tématem festivalu je Nová perspektiva, jež se prolíná programovou skladbou a diváckými možnostmi, jak festival prožít i virtuálně.

V programu se objeví odložená premiéra Manželské historie pražského Divadelního spolku Jedl, dostupná bude i online. Brněnské Národní divadlo uvede v Mahenově divadle Majitele klíčů Milana Kundery a v Redutě českou premiéra hry Doktorka britského dramatika Roberta Ickea. Divadlo Husa na provázku Setkání spiklenců Petra Erbese a Borise Jedináka.

Letošní dramaturgii tvoří i nové inscenace českých nezávislých divadel vytvořené v koprodukci s festivalem.

Mezinárodní rozměr festivalu bude zachován díky streamovaným inscenacím z Izraele, Maďarska, Slovenska a Německa. Diváci se mohou těšit na Tři sestry mnichovského souboru Kammerspiele, inscenaci na téma klimatické krize Jezdec na bělouši od Theater Bremen, taneční projekt If At All izraelské Kibbutz Contemporary Dance Company, Antigonu Slovenského národního divadla nebo Elektru či Krále Oidipa z mnichovského Residenztheater.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám